DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Kamu emekçileri adalet istiyor”

Son Güncelleme :

25 Ağustos 2021 - 12:55

“Sefalet zammını kabul etmiyoruz”

“ADALETSİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Hükümet ile memur sendikaları toplu sözleşme görüşmelerinde anlaştı. Buna göre, memur ve memur emeklisine 2022’nin ilk yarısı için yüzde 5+ enflasyon farkı, 2022’nin ikinci yarısı için yüzde 7+ enflasyon farkı zam yapıldı.

Yapılan zammın yeterli olmadığını aktaran Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Tekirdağ Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamil Sarı; Ülkedeki gerçek enflasyon %45 iken, imzaladıkları sözleşme 2022 ilk 6 ayı %5 zam+enflasyon farkı , ikinci 6 ayı %7 , 2023 için ise %8 ve %6+enflasyon farkı olarak gerçekleşti. Bu emekçi ve emekliler için sefalet zammıdır. Ayrıca emekçi ve emeklilere verilen değeri göstermektedir.”diye konuştu.

“KESK OLARAK BU RAKAMLARI KABUL ETMİYORUZ”

Kamu emekçilerinin sefalet mahkum bırakıldığını ifade eden KESK Tekirdağ Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamil Sarı; “5,5 Milyon kamu emekçi ve emeklisini ilgilendiren ki aileleri de katarsak 20 Milyon kişinin geleceğini doğrudan ilgilendiren Toplu Sözleşme orta oyunu sona erdi. Ülkedeki gerçek enflasyon %45 iken, imzaladıkları sözleşme 2022 ilk 6 ayı %5 zam+enflasyon farkı , ikinci 6 ayı %7 , 2023 için ise %8 ve %6+enflasyon farkı olarak gerçekleşti. Bu emekçi ve emekliler için sefalet zammıdır. Ayrıca emekçi ve emeklilere verilen değeri göstermektedir. KESK olarak bu rakamları kabul etmiyor; imza atan yetkili konfederasyona bağlı sendikaların üyelerini ilgililerden hesap sormaya çağırıyoruz. Bu rakamlardan yetkilileri kadar üyeleri de sorumludur. Bu sorumluluktan kaçamayacaksınız. Ve bu rakamlar yazılı ve görsel basında kazanım olarak açıklanmıştır. Alenen kamu emekçileri ile dalga geçilmektedir. Utanın biraz. Verildi gibi gösterilen 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadro konuları da suya yazılmış yazı gibidir. “şeklinde konuştu.

“MÜLAKAT SİSTEMİNE SON VERİLMELİ”

Adaletsizliğin devam ettiğini aktaran Sarı; “Görülmüştür ki bu da; önümüzdeki dönemin seçim yatırımı olarak kullanılacaktır.  Bu mutabakatta: Kamu emekçilerinin yıllardır yaşadığı gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesi yine yok. Emekli olduğumuzda maaşlarımızın yarı yarıya düşmesine yol açan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması başlığı yine yok. Farklı adlar altında güvencesiz istihdam edilenlerin kadrolu-güvenceli istihdama geçirilmesi yine yok. “4/C’li 4/B’liler” olarak bilinen kamu emekçilerinin ek ödeme, emeklilik gibi temel sorunlarının çözümü yine yok. Sayıları yüzbini aşan Yardımcı Hizmetler sınıfının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi yine yok. Torpilin, kayırmanın kapısını sonuna kadar açan mülakat sistemine son verilmesi yine yok. OHAL KHK’leri ile sorgusuz-sualsiz işinden ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin görevine iadesi yine yok. Kadın kamu emekçilerine yönelik ayrımcılığın önüne geçilmesi için kadın taleplerinin kadın emekçiler tarafından görüşülmesi ve mutabakat metninde ayrı bir başlık altında yer alması yine yok. Kamu kurumlarında ücretsiz kreşler açılması, söz konusu kreşler açılıncaya kadar kreş yardımı verilmesi yine yok. Mevcut sisteme karşı grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme yine ortada yok.” İfadelerini kulandı.

 

Sarı sözlerini şöyle tamamladı; “İmzalanan mutabakatta saymakla bitiremeyeceğimiz daha pek çok temel sorunumuza ilişkin tek bir cümle bile edilmemiştir. Sonuç olarak ortada taraflar arasında bağlayıcılığı olan bir toplu sözleşme metni değil, bir vaat-temenni metni vardır. İfade edilen en ufak bir kazanım gerçekte yoktur. KESK olarak 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan bu mutabakatı kabul etmiyoruz ! Emekten ve emekçiden yana mücadelemize devam edeceğiz. “ Habertrak/Serhat Yeşilipek