DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.643,36 0.707
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KAMU-SEN’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2020 - 14:33

Kamu Sen Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, İlimizde 4 yıldır görev yapan Şube Müdürlerinin bu yıl rotasyona tabi tutularak başka illere atanmaları nedeniyle zehir zemberek bir açıklama yaptı ve “binlerce yöneticiye düşük puan vererek kul hakkı yiyen şube müdürlerine hakkımızı helal etmiyoruz.” dedi.

ROTASYON BU YIL GERÇEKLEŞTİ

Kamu Sen Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Şube Müdürlüğü yazılı sınavından sonra mülakat yapıldığını, mülakat puanı ile 2014 yılında atanan (mülakat=torpil) (daha sonra yazılı +mülakat puanı ataması)  şube müdürlerinin 4 yılda bir yapılması gereken ancak iki yıldır çeşitli nedenlerle geciken rotasyon atamasının bu yıl gerçekleştiğini ve başka illere atandığını söyledi.

SÖZÜMÜZ GÖREV SÜRESİNCE ADİL OLMAYANLARA

“İlimizde altı yıl süren görevleri süresince yaptıklarını kendilerine hatırlatmak istedik. Altı yıl boyunca haksızlık yapmadıkları, kul hakkı yemedikleri, eğitimin gelişimi için yaptıkları adil, adaletli her çalışma için hakkımız helal olsun.”diyerek haklarının teslim edilmesi gerek tiğine de vurgu yapan Varma,” ancak sözümüz görev süresince adil olmayanlara.”dedi ve zehir zemberek bir açıklama yaptı.

KUL HAKKI YİYEN ŞUBE MÜDÜRLERİNE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ.

Varma,”2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılan yasa ile yöneticilikleri düşen akabinde puanlamaya tabi tutulan binlerce yöneticiye düşük puan vererek kul hakkı yiyen Şube Müdürlerine hakkımızı helal etmiyoruz.

ZULÜM GİBİ SIFIRA YAKIN PUAN

Tekrar puanlamaya tabi tutulan müdürlerin okullarını ziyaret edip, kurumunda başarılı olan müdürlere ‘kurumunuz çok güzel diyerek umut verip’ devamında puanlamada adeta zulüm gibi sıfıra yakın puan veren hak yiyen şube müdürlerine hakkımızı helal etmiyoruz.

VALİDEN BAŞARI BELGESİ ALANLARI DA GÖREVDEN ALDILAR

Bir hafta önce çalışmalarından dolayı Tekirdağ Valiliği’nden Başarı Belgesi alan çalışkan yöneticilere düşük puan verip görevden alınmasında vebali olan şube müdürlerine hakkımızı helal etmiyoruz.

MALUMSEN SENDİKASININ TEMSİLCİSİ GİBİ DAVRANDILAR

Atandıkları makamda tüm eğitimcilere eşit davranması gerekirken malumsen sendikasının temsilcisi gibi davranan, kendi hür iradesini teslim eden, yönetici seçiminde yapılan mülakatlarda görev alıp, binlerce yöneticiye düşük puan verip, kendi eş, dostuna, tanıdığına yüksek puan verip, yönetici olarak atanmasında vebali olan şube müdürlerine hakkımızı helal etmiyoruz.

SENDİKA AYRIMI YAPTILAR

Dönemin il müdürünü arkasına alıp, okullarda sendikacılık yapan, malum sendikaya üye toplamaya çalışan, bu sendikanın güdümünde hareket eden, görevini layıkıyla yapmayan, sendika ayrımı yapan ve yine bu sendikanın talimatı ile hareket edip mülakatlarda talimat alıp, kapalı kapılar arkasında boyun eğen belirtilenlere yüksek puan veren şube müdürlerine hakkımızı helal etmiyoruz.

LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER KURUMLARIN BAŞINA GELDİ

İşin ehline verilmesinde kusuru bulunan, haksızlık yapan, liyakatsiz yöneticilerin kurumların başına gelmesinde sorumluluğu olan, dolayısıyla ilimizin 66.sıraya gerilemesinde vebali olan kul hakkı yiyen, bugün rotasyon veya başka nedenlerle ilimizden ayrılsanız da, ilimizde göreve devam etseniz de yaptığınız veballer, nereye giderseniz gidin kul hakları boynunuzda daima kalacaktır. “ifadelerine yer verdi.

KUL HAKKINA GİRDİNİZ, VEBAL ALDINIZ

Konuşmasını, “sizler kul hakkına girdiniz, vebal aldınız, hesaplar yaptınız, ama unuttunuz. Şüphesiz Allah’ında bir hesabı var. Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi olarak, layıkıyla çalışanların yolu açık olsun.Haksızlık yapanlara son sözümüz;Kork o Mahkemeden ki, hakimin kendisi  şahittir.  Tüm kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz.” değerlendirmesini yaparak noktaladı. Habertrak/Özlem İnan