DOLAR 32,3983 % -0.13
EURO 34,8049 % 0.14
GRAM ALTIN 2.440,32 % 0,07
ÇEYREK A. 3.989,92 % 0,07
BITCOIN 62.530,01 -1.709
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kaymakam Yurt’tan tam destek

Son Güncelleme :

08 Mart 2019 - 12:11

Tekirdağ ve Süleymanpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın sosyal ve eğitim destekleri devam ediyor.

Süleymanpaşa ilçe Kaymakamı Arslan Yurt, eşi Neslihan Yurt, ilçe vakıf müdürleriyle kursları ziyaret etti. Kaymakamı Yurt, talep olduğu müddetçe insanlara faydalı olacak her türlü kursun açılabileceğini, Halk Eğitim Müdürlüklerinin bu iş için kurulduğunu, okulların sadece çocukların eğitimi için değil aynı zamanda yetişkinler için de eğitim yuvası olması gerektiğini söyledi.

Vakıfların 13 Kasım İlkokulu ile Karadeniz Mahallesi TOKİ konutları sosyal tesislerinde (SODAM) açılan kurslara kadınların ilgisi oldukça yüksek olduğu görüldü. Süleymanpaşa ilçe Kaymakamı Arslan Yurt, eşi Neslihan Yurt, ilçe vakıf müdürleriyle kursları ziyaret etti.

Çoğunlukla Roman vatandaşlarımızın yaşadığı Aydoğdu ve Karadeniz TOKİ konutlarında açılan kurslar yıl boyu devam ediyor.

13 Kasım İlkokulunda Cilt Bakımı ve Makyaj Kursuna 17, Kadın Üst Giysileri Kursuna 24 olmak üzere toplam 41 kursiyer katılıyor. Kursiyerler açılan kurslardan memnuniyetlerini dile getirdiler.

“ÇOCUKLARIMIZI OKULA ZAMANINDA GETİRİYORUZ”

Okul müdürü Gürsan Çil “velilerimizin okulla bağını güçlendirmek ve çocuklarımızın okula devam istikrarını sağlamak üzere bu kursların açılmasını istedik. Çok faydasını görüyoruz” dedi. Kursiyerler de “kurslara katılım öncesi okul önlerinde çocuklarımızı bekliyor, sadece sohbet ediyorduk. Kışın üşüyor, yağmurda ıslanıyorduk. Şimdi hem öğreniyoruz, hem ailemize katkı sağlıyoruz, hem de çocuklarımızı da erkenden okula getiriyoruz. Kurslara vakti müsait olan diğer velilerin de katılımını istiyoruz” dediler.

“DEVAMSIZLIKLAR AZALTILMALI”

İlçe Kaymakamı Arslan Yurt da, talep olduğu müddetçe insanlara faydalı olacak her türlü kursun açılabileceğini, Halk Eğitim Müdürlüklerinin bu iş için kurulduğunu, okulların sadece çocukların eğitimi için değil aynı zamanda yetişkinler için de eğitim yuvası olması gerektiğini söyledi. Kaymakam Yurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın da sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların her zaman yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti. Yurt, aynı zamanda okula devam konusunda sorun yaşayan çocukların aileleriyle görüşülüp devamsızlıkların azaltılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Karadeniz TOKİ konutları sosyal tesislerinde ise Kuaför Kursunda 24, Dikiş Nakış Kursunda 24, Takı Tasarım Kursunda 21, Okuma Yazma Kursunda 15 ve Kur-an Kursu’nda 12 olmak üzere toplam 96 kursiyer eğitim görüyor.

Habertrak/Özlem İnan