DOLAR 32,5390 % 0.27
EURO 34,9531 % 0.4
GRAM ALTIN 2.443,38 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,93 % 0,19
BITCOIN 63.130,92 -0.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Kim kör belli değil”

Son Güncelleme :

27 Ekim 2020 - 14:02

Engelli bireylerin sosyal hayattan kopmadan bağımsız olarak yürüyebilmeleri adına tasarlanan ve “hissedilebilir zemin” olarak adlandırılan sarı renkli yürüyüş yolu, Tekirdağ sahilinde işletmeler tarafından işgal ediliyor.

HİSSEDİLEBİLİR ZEMİN KAPATILMIŞ DURUMDA

Süleymanpaşa’da kıyı şeridinde bulunan ve engelli bireylerin sosyal hayata, rahatça entegre edilebilmeleri için yerleştirilen hissedilebilir zemin, bilinçsiz vatandaşlar tarafından kapatılıyor. Sahilde bulunan işletmelerin kimi bu zeminlerin ortasını masa ve sandalyelerle doldururken kimi ise kafelerde dekor olarak kullanılan malzemelerle bu zemini kapatmış durumda.

ENGELLİ BİREYLER NASIL KULLANACAK?

Görme engellilerin kaldırımda, sokak ve caddelerde daha güvenli yürüyebilmeleri için şehir merkezinin çeşitli bölgelerine yerleştirilen hissedilebilir zeminler, işletmeler tarafından kapatılıyor. Bir işletme görme engelliler için yerleştirilen zemini, dekor malzemeleri ile kapatırken bir diğeri ise bu zemini masa ve sandalye ile işgal ediyor.

Birçok vatandaşın şikâyet ettiği bu manzaraya karşı yetkililerin önlem alması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, caydırıcı cezaların getirilmesini istiyor. Ayrıca uzun zamandır bu şekilde bulunan hissedilebilir zeminlerin işgal edilmesine rağmen yetkililerin bir adım atmaması ise dikkat çekiyor. Vatandaşlar, “Kim kör kim engelli belli değil. Hiç kimse toplumdaki engellileri düşünmüyor. Engelli vatandaşlarımıza yapılan bu haksızlığın bir an önce sonlandırması şart” açıklamasında bulundular.

Habertrak/Özlem İnan