DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.745,90 0.762
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KİRAZ FESTİVALİ YAPILACAK MI?

Son Güncelleme :

07 Nisan 2021 - 14:35

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde alınan kararla; geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenemeyen, bu yıl da pandeminin seyrine göre düzenlenmesi karar verilen 56. Kiraz Festivali maddesi, yapılacakmış gibi planlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 56. Kiraz Festivali’ne yapılacakmış gibi hazırlık yapılması gerektiğini söylerken, MHPli Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar ise, Kiraz Festivali’nin pandemi koşulları çerçevesinde de olsa gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu şekilde belediye olarak koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren yerel esnafa, yardımcı olabileceklerini vurguladı.

“PANDEMİNİN SEYRİNE GÖRE KARAR VERİLECEK”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, pandemi koşullarının seyrine göre festivalin yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini işaret ederek, “Bu yıl 56.’sının Kiraz Festivali’ni biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Pandemiden kurtulamazsak elbette yapamayacağız. Ama biz bayramdan sonra ortadan kalkar umuduyla, hazırlıklarımızı yapalım istiyoruz. Pandemi bitecekmiş gibi hazırlığımızı yapacağız. Pandemi kurallarına uygun bir organizasyon yapabilir miyiz? Bunun altyapısını hazırlayalım istiyoruz. Plan bütçe komisyonunda da bunun için bir bütçe koymuştuk. Belki ilk yaptığımız seneki gibi cafcaflı bir organizasyon olmayabilir. En azından pandemi kurallarının izin verdiği müddetçe yapabilme adına, hazırlıklara başlayalım istedik. Meclisimiz de izin verirse hazırlıklara başlayalım istedim. Baktık pandemi devam ediyor, seyir daha da yükseldi, tabi ki yapmayız. Yok, yükselmeye devam etmiyorsa, biz Haziran ayında kiraz festivalini yapalım istiyoruz. O yüzden de bu maddeyi gündeme getirdik.” Dedi.

“BİZ TÜM HAZIRLIKLARIMIZI YAPACAĞIZ”

Yüksel, festivalin zor bir hazırlık aşaması gerektirdiğinden dolayı bu maddeyi gündeme getirdiklerini belirterek, “Plan ve bütçe komisyonuna yapılacakmış gibi sevk edildi. ‘Biz işimizi kış tutalım, yaz çıkarsa bahtımıza.’ diye düşünüyoruz. Biz çalışmalarımızın alt zeminini hazırlarız. Bir önceki yıl gibi hazır tutarız. Kimler gelecek? Ne olacak? Gibi… Pandemide sıkıntı olmaz, aşılama hızlı giderse, meclisin koşulları da iyi giderse organize edebiliriz. Belki geçen yıl yaptığımız gibi sanatçılar, konserler olmayacak. Duruma göre iptal edeceksek, hemen iptal ederiz. Ama şimdiden yapılacakmış gibi hazırlığımızı yapmak zorundayız. Çünkü hemen organize edilebilecek kolay bir festival değil. Hazırlık gerektiriyor. ‘Hadi yapalım’ desek basit bir organizasyon değil, zor bir organizasyon. İlk yıl 2 milyon kişi ağırladık. Biz hazırlığımızı yapalım. Pandemiye göre de hareket edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSE FESTİVALLERİ KAÇIRMAK İSTEMİYOR”

MHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, ise konuyla ilgili olarak “Pandemi kuralları gereğince birçok festival ve şenlik iptal edildi. Fakat şu anda Türkiye’nin farklı farklı illerinde, festival tarihleri kaçırılmak istenmediği için yapılıyor. Geçen hafta Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Portakal Çiçeği Festivali yapıldı. Yani pandeminin en yüksek seyrettiği zamanlarında yapıldı. Fakat yaptıklarına bakıldığı zaman, pandemi kuralları çerçevesinde birçok faaliyetin hayata geçirildiğini düşünebiliriz.” Diye konuştu.

“SAHİLDEKİ STANTLAR ESNAFIMIZA BÜYÜK FAYDA SAĞLAR”

Pandemi koşullarında da olsa Kiraz Festivali’nin hayata geçirilmesinin esnafın ve vatandaşların yararına olacağını ifade eden Çınar, “Mesela bizim başlattığımız ve Trakya’da tek olan arabalı konser yapılabilir. Çünkü büyük ihtimalle insanlar iç içe olduğu için açık hava konserlerine izin verilmeyecek. Fakat Kiraz Festivali’ni düzenlersek, araba konserleri yapılabilir. En önemlisi de pandemi döneminde yerel esnafımızın zarar gördüğünü de düşünürsek, sahilde yerel esnafımızın açacağı stantların onlara ekonomik anlamda büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu şekilde pandemi kurallarına uygun bir şekilde festivali elimizden geldiğince yapabilirsek; hem esnafımıza hem de vatandaşımıza hizmet noktasında iyi bir yere geleceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle 56. Kiraz Festivali’nin yapılması kanaatindeyim. Sağlık bakanımız da açıklıyor. Belki pandemi bayramdan sonra daha da toparlanacak. Belki daha farklı etkinlikler yapılabilecek. Toparlanmasa bile biz gençlik Spor Hizmet ve Kültür Müdürlüğü ve Kültür Komisyonumuzla beraber, festivalimizi ve şenliklerimizi yapılabileceğimiz etkinlikleri organize ederek yapabiliriz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“KİRAZ FESTİVALİ BÜTÇESİ ESNAFIMIZA AKTARILSIN”

CHP Meclis Üyesi Ufuk Bekir Ersöz ise 56. Yapılması planlanan Kiraz Festivali’nin pandemi nedeniyle yapılamayabileceğini ve festivale ayrılan bütçenin yerel esnafa aktarılmasını doğru bulduğunu söyledi. Ersöz, “Geçen sene ile bu seneki vaka sayıları arasında yüzde 50 fark var kuvvet rakamında geçen sene nisan ayında pik yapmıştı bu sene de nisan ayında pic yaptı. Geçen seneki pek rakamlarını bilmiyoruz o zamanki vaka ve hasta sayısı arasında hasta vardı ve açıklanmıyordur fakat şu an 45 binlere gidiyoruz muhtemelen 60 binleri de göreceğiz. İnşallah sizin dediğiniz gibi olur. Fakat tıbbi olarak bunun mümkün olduğunu zannetmiyoruz. Haziran ayında pandemi belki biraz daha sürebilir ama toplu faaliyetin yapılmasının kesinlikle imkansız olduğunu düşünüyorum. ‘Ama her şeyde bir hayır vardır’ diye düşünüp, buradaki bütçeyi şehrimizdeki işi çok kötü olan esnaflarımız da onları aktarmak konusunda bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan