DOLAR 32,4640 % 0.07
EURO 34,8868 % 0.37
GRAM ALTIN 2.433,71 % -0,20
ÇEYREK A. 3.979,12 % -0,20
BITCOIN 62.126,01 -2.739
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Kiraz Festivali yapılacak mı?

Son Güncelleme :

16 Mart 2021 - 10:08

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kiraz Festivalini’nin yapılıp yapılmayacağına pandeminin durumuna göre karar verileceğini söyledi.

PANDEMİNİN DURUMUNA GÖRE KARAR VERİLECEK

Kiraz Festivali’nin yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Kiraz Festivali konusunda biz yapalım istiyoruz. Ama yapamayacakmışız gibi duruyor. Pandeminin gidişatı nasıl olur bilemiyoruz. İlk göreve geldiğimiz yıl yaptığımız Kiraz Festivali’nde 2 milyona yakın insanı ağırladık. Çokta güzel oldu. Bu yıl yapmak isteriz tabi ama, pandeminin nasıl bir seyir göstereceğine bağlı. “diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs dolayısıyla Tekirdağ’da Kiraz Festivali yapılmamıştı.

ULUSLARARASI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ HAKKINDA

Tekirdağ Kiraz Festivali her yıl geleneksel olarak Haziran ayında yapılan bir etkinliktir. Tekirdağ Kiraz Festivali ilk defa 1962’de “Kiraz Cümbüşü” adı altında kutlanmaya başlanmıştır. 1964’te Kiraz Bayramı’na dönüşmüştür. Daha sonraları Kiraz Festivali adı altında geleneksel hale getirilerek geniş bir çerçevede kültür ve eğlence programları oluşturularak devam edegelmiştir.Kutlama Komitesi Başkanlığını Tekirdağ Belediye Başkanları üstlenerek, haziran ayı içerisinde, genellikle ilk veya ikinci haftası olmak üzere, dört gün boyunca düzenlenmektedir. Festivalde kortejler, sergiler, gösteriler, fener alayları, gece konserleri, kiraz yarışmaları, yelken yarışmaları, festival güzellik yarışmaları, piknikler yapılmakta ve kapanış konserleri ile bitmektedir.Hafta boyunca özellikle şehirde iç turizm açısından büyük hareketlenme yaşanmaktadır. Binlerce Tekirdağlı şehrin sahiline ve eğlence yerlerine inerek festivali doyasıya yaşamaktadır. Kiraz Festivalinde dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiler gelmekte, özel gösteriler sunmaktadırlar. Aynı zamanda Tekirdağ sahil alanında her akşam 1-2 ünlü sanatçı ünlü sanatçı konser vermektedir. Havai fişek gösterileri yapılmakta ve eğlence parkları kurulmaktadır. Birçok firma da açtığı reyonlarda ürünlerini tanıtma fırsatı bulmaktadır.Görünümü, lezzeti ve adına düzenlenen festivaliyle kirazın Tekirdağ için ayrı bir yeri vardır. Kiraz, bu önemli geçmişiyle Tekirdağlılar’ın ve festivalin baş tacıdır.

Habertrak/Serhat Yeşilipek