DOLAR 32,5322 % 0.27
EURO 34,9321 % 0.16
GRAM ALTIN 2.445,07 % 0,26
ÇEYREK A. 3.997,68 % 0,26
BITCOIN 63.669,26 0.747
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Kovid-19 salgını mücadelesine teknik destek

Son Güncelleme :

15 Nisan 2020 - 10:55

Çağımızın küresel sağlık sorunu olarak tanımlanan ve Dünya sağlık Örgütü tarafından (WHO) Pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgını ile mücadelede Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor. Bu mücadele kapsamında Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı da faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor. 

Kovid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından personele evden çalışma koşulları sağlanarak kurum içinde asgari personelle dönüşümlü çalışma sistemine geçildi. Uzaktan-evden çalışma sistemi ile çalışan tüm personele VPN desteği verilerek kurumsal menülere erişim sağlanmasına imkan tanındı. İşlerin aksatılmadan yürütülebilmesi için uzaktan çalışan personele imkanlar dahilinde donanım desteği sağlandı. Video konferans sisteminin oluşturulması için teknik alt yapı ve yazılım desteği sağlandı. Sosyal mesafe kuralına katkı sağlayan bu çalışma ile üst yönetimin birbirleriyle uzaktan iletişim kurması sağlandı ve çalışmalar eşgüdümlü olarak yürütüldü. Çalışanlar için görsel hazırlandı ve masaüstü arka planına Kovid-19 ile mücadele kapsamında bilgilendirici görseller yerleştirildi.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezinin yoğunluğu dikkate alınarak gelen taleplerin birçoğunun erzak yardımı ile ilgili olduğu tespit edilmiş bu doğrultuda vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve doğrudan muhatabıyla iletişim kurulabilmesi adına Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına imkanlar dahilinde cep telefonu ve servis ağı desteği sağlandı.

TERMAL KAMERA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü, kurum sorumluluğunda bulunan otobüs terminallerinde termal kamera projesi başlattı. Konu ile ilgili sahada etüt çalışmaları yapılmış olup vatandaş yoğunluğunun çok fazla olduğu terminallerde salgının takibi ve kontrol altında tutulması hedeflenmiştir.

Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünya’yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13.03.2020 tarihli ve 66836956-010.07.01-E.12362 sayılı yazısına istinaden kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi kapsamında, kullandırılan idari izin süresi boyunca (12 gün) evden de çalışılabilmesi amacıyla, Elektronik Belge Yönetim Sistemine dışarıdan erişimlerde e-imza ile giriş zorunluluğu devre dışı bırakılarak kullanıcı adı ve şifresi ile oturum açılabilme imkanı sağlandı. Elektronik Belge Yönetim Sisteminin (EBYS) uzaktan kullanılabilmesine imkan tanıyan bu çalışma, tüm kullanıcılara bilgilendirme olarak gönderildi. Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfasına salgından korunma yollarını anlatan bilgilendirici köprü bağlantılı pop-up görseli ve video eklendi. Halen kullanımda olan bu uygulama ile personel ve sitemizi ziyaret eden vatandaşlar için farkındalık oluşturulmuş oldu. Şube Müdürlüğünde görevli personelin evden-uzaktan çalışmasına imkan sağlanarak, kurumda asgari seviyede dönüşümlü personel bulunduruldu. Belediyemiz Çağrı Merkezi personellerinin uzaktan çalışması için ilgili teknik destek verildi.