DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Listelere Çorlu ve Çerkezköy tepkili

Son Güncelleme :

23 Mayıs 2018 - 11:01

Birinci sıra ağır topların

Tekirdağ partilerin milletvekili adayları belli oldu. Seçilebilecek sırada yer alan adayların tamamına yakını merkez ilçe Süleymanpaşa’dan gösterilmesi Çorlu ve Çerkezköy’de tepkiyle karşılandı. AK Parti’de birinci sırayı Mustafa Şentop, CHP’de Faik Öztrak, MHP’de Koray Önsel, İYİ Parti de Enez Kaplan aldı.

ŞENTOP BİRİNCİ SIRA, GONCAGÜL LİSTEDE

AK Parti Tekirdağ milletvekili adayları belli oldu. Daha önce İstanbul’dan aday olan Mustafa Şentop memleketinden aday olarak gösterildi. Süpriz ise Çiğdem Goncagül cephesinde yaşandı. Mevcut 2 vekil Ayşe Doğan ve Metin Akgün’ün üzeri çizilirken kadın kontenjanından Çiğdem Goncagül gösterildi. Seçilebilecek 3 aday da merkezden gösterildi. Çorlu ve Çerkezköy’ün adayları seçilebilecek yerlerde yer almadı. Bu durum Çorlu ve Çerkezköy’de üzüntüyle karşılandı.

İYİ PARTİ’DE MAHRAMLI KONTENJAN ADAYI

İYİ Parti’de de sürpriz yaşanmadı. MHP İl Başkanlığı görevden istifa ederek Meral Akşener saflarına geçen Enez Kaplan ilk sırada kendine yer buldu. Demokrat Parti kontenjanından İYİ Parti’den aday gösterilen Muhtar Mahramlı ise ikinci sıradan listeye girmeyi başardı. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Tamer Dodurga 3. sırada yer alabildi.

ÖZTRAK YİNE BİRİNCİ SIRADAN

CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarının ardından milletvekili listeleri şekillendi. Tekirdağ’ın Milletvekili aday listesi de belli oldu. Genel Başkan Yardımcılarının tamamı seçilecek yerlerden listeye girdi. Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da Tekirdağ 1. Sıradan listedeki yerini aldı. 2. sıra ise Ziraat Yüksek Mühendisi İş adamı İlhami Özcan Aygun’e verildi.

KÖPRÜLÜ KRİTİK SINIRDA

  1. sırada ise mevcut milletvekili Candan Yüceer yer aldı. 4. Sıra ise mevcut milletvekili Emre Köprülü’ye verildi. CHP’nin bir önceki seçimlerde 3 milletvekili çıkardığı Tekirdağ’da Köprülü’nün vekilliği tehlikeye girdi.

ÜNAL BAYSAN LİSTEDE YOK

Milletvekilliği için Çorlu Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Ünal Baysan ise listede kendine yer bulamadı. Bu durum Baysan cephesinde şok etkisi yarattı.

İşte kesinleşen listeler.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

1 FAİK ÖZTRAK

2 İLHAMİ ÖZCAN AYGUN

3 CANDAN YÜCEEER

4 EMRE KÖPRÜLÜ

5 ADEM DALGIÇ

6 İSMAİL DOĞAROĞLU

7 GÜLGER ÜMİT

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

1 MUSTAFA ŞENTOP

2 MUSTAFA YEL

3 ÇİĞDEM KONCAGÜL

4 MESTAN ÖZCAN

5 KERİM ATALAY

6 ABDULLAH ÖĞE

7 CEM KARACA

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

1 KORAY ÖNSEL

2 ÇIĞIR DOĞU ZORLU

3 MUSTAFA YILDIRIM

4 RECEP ÇALIŞKAN

5 MUHAMMER VAROL

6 ZEHRA ÇALIŞKAN

7 OKTAY ÜSTÜN

İYİ PARTİ

1 ENEZ KAPLAN

2 MUHTAR MAHRAMLI

3 TAMER DODURKA

4 BELMA KUVANCI

5 OĞUZHAN AYDIN

6 TUNCAY KIRMIZIGÜL

7 NURCAN BALCI EROL

SAADET PARTİSİ

1 ARSLAN ATEŞ

2 UĞUR GÜREL

3 İBRAHİM İNCİ

4 HALİL İBRAHİM KART

5 MUHAMMET ÖZKÜTÜKÇÜ

6 MUHAMMED YAMAN

7 FATİH TOYTEKİN—-Habertrak/Ferhat Akgün