DOLAR 32,5322 % 0.27
EURO 34,9321 % 0.16
GRAM ALTIN 2.445,07 % 0,26
ÇEYREK A. 3.997,68 % 0,26
BITCOIN 63.669,26 0.747
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Lüleburgaz’ın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 10:15

Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Durak Mahallesi’ndeki tren istasyonunda kentin 98 yıl önceki teslim alınmasının canlandırılmasıyla başlayan etkinlikler, Lüleburgazlı koşucuların şanlı Türk Bayrağı’nı kent merkezine taşımasıyla doruğa çıktı. Koşucular için yol boyunca ellerinde bayraklarla vatandaşlar bayrama eşlik ederken, İstanbul Caddesi’nde 81 ili temsilen hazır bulunan 81 Türk Bayraklı genç duygulandırdı.

Lüleburgaz Belediyesi 8 Kasım Kurtuluş Günü’nü 98 yıl önceki kurtuluş coşkusuyla kutladı. Uzun süredir kent paydaşlarıyla hummalı bir şekilde çalışan belediyemiz, 8 Kasım’da vatandaşlarımıza büyük bir coşku yaşattı. Sabah saatlerinde çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler sırasıyla bayrak koşusu, paramotor gösterisi, canlı heykel performansı, “Dünden Bugüne Kurtuluş” fotoğraf sergisi ve Kurtuluş Gazetesi dağıtımıyla devam etti.

‘O’ AN YENİDEN YAŞATILDI

Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Durak Mahallesi’ndeki tren garında başladı. Burada sanatçılar Trakya’yı 98 yıl önce teslim alan Şakir Bey (Kesebir) ve beraberindeki heyeti canlandırdı. İstasyonda yapılan canlandırmayı izleyen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşarken, 98 yıl öncesini yaşadı. Elinde şanlı Türk Bayrağıyla Lüleburgaz Garı’ndan çıkan Şakir Bey, burada bayrağı Lüleburgazlı koşuculara teslim etti.

ŞANLI BAYRAĞIMIZLA KURTULUŞ KOŞUSU

Şakir Bey’den bayrağı teslim alan Lüleburgazlı koşucular da günün anlam ve önemi doğrultusunda bayrak koşusu gerçekleştirdi. Durak Mahallesi’nden itibaren koşmaya başlayan sporcular Yeni Tören Alanı’nda bayrağı göndere çekmek üzere koşarken, koşuculara yol boyunca bisikletli ve motosikletlilerin yanı sıra Türk Hava Kurumu’nun paramotorlu personeli de eşlik etti.

81 İLİN BAYRAĞI KARŞILADI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerle büyük bir coşkuyla kutlanan 8 Kasım Kurtuluş Günü’nde, koşucuları İstanbul Caddesi’nde büyük bir sürpriz karşıladı. İstanbul Caddesi’nde sağlı sollu 81 vatan evladı, ellerinde 81 ili temsilen tuttukları dev Türk Bayraklarıyla koşucuları selamladı.

BAYRAĞI KAYMAKAM YÜCE TESLİM ALDI

Duygu dolu anların yaşandığı bayrak tesliminde, şanlı bayrağımızı Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce teslim aldı. Bayrağı 3 kez öpüp alnına götüren Yüce, daha sonra Türk Bayrağı’nı göndere çekmek üzere Lüleburgazlı izcilere teslim etti. Türk Bayrağı Lüleburgaz semalarında

Etkinliklerde Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından biri olan Türk Hava Kurumu da yer aldı. Koşucular, şanlı Türk Bayrağı’nı göndere çekmek üzere koşularını gerçekleştirdiği sırada THK’ye bağlı paramotorlar Lüleburgaz semalarında uçuş gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat boyunca havada kalan paramotorlar, Lüleburgaz halkını selamladı.

TARİH ‘CANLANDI’

Kutlama coşkusunun doruğa çıktığı anlar ise canlı heykel performans sanatçılarının gösterisiyle oldu. 29 Ekim kutlamalarında Lüleburgazlı vatandaşlar tarafından oldukça sevilen canlı heykel sanatçıları, saat 13.00’ten 17.00’ye kadar Kongre Meydanı’nda Lüleburgaz’ın mahalli karakterleriyle unutulmaz canlı heykel performansı sergiledi. Haber Merkezi