DOLAR 32,5496 % 0.27
EURO 34,9513 % 0.49
GRAM ALTIN 2.433,28 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,41 % -0,22
BITCOIN 62.544,00 -2.397
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Malkara’da Çiftçiler Günü

Son Güncelleme :

16 Mayıs 2018 - 10:51

Malkara’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Malkara Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı’nda tören düzenledi.

Törende, çiftçi kuruluşlarınca Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Malkara Ziraat Odası Meclis Başkanı Teoman Kesebir, törende yaptığı konuşmada, çiftçilerin zor şartlara rağmen üretmeye devam ettiğini söyledi.

Trakya’da, tarım ve hayvancılığın önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kesebir, şunları kaydetti:

“Bu toprakların en gelişmiş ekonomik güçlerinden biri yapacak potansiyeli var. Bu topraklar kendisini sevgiyle işleyenlere bereketini sunmakta cömert. Bu toprakların bereket ve cömertliğini zenginliğe dönüştürme kabiliyeti ile tecrübesi de Türk çiftçisinde var. O zenginliği harekete geçirmek için beklenen tek şey dün olduğu gibi bugünde toprağın yoramadağı çiftçimize sahip çıkmaktır. 14 Mayıs istikbalini kurtaranların geleceği inşaa edenlerin günüdür. İstikbalin güçlü Türkiye’sinde bu topraklara dört elle sarılıp topraktan değer üretenler ve bu ülkenin bereketine bereket katan çiftçilerimiz bu ülkenin en asli unsurlarıdır ve ülkemizin geleceğinin teminatıdır.”

Törene, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, kooperatif, oda ve birlik başkanları da katıldı. TEKİRDAĞ (AA)