DOLAR 32,2181 % 0.16
EURO 35,1418 % 0.09
GRAM ALTIN 2.471,34 % 0,14
ÇEYREK A. 4.040,64 % 0,14
BITCOIN 66.094,32 5.519
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Marmaraereğlisi’nde Satranç Turnuvası Heyecanı

Son Güncelleme :

01 Aralık 2017 - 15:09

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın katkılarıyla 2017 Tekirdağ Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası, 2 – 3 Aralık 2017 tarihinde Marmaraereğlisi ve Yeniçiftlik Mahallesi Belediye Düğün salonlarında düzenlenecek.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Marmaraereğlisi’nde yapılacak olan 2017 Tekirdağ Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası ile ilgili olarak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Ben Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünde belirttiği tüm özelliklerin satranç sporunda olduğunun bilincinde olarak il genelinde bu spora gönül vermiş sporcularımıza destek veriyoruz.  Tekirdağ’da Satranç denildiğinde artık akla ilk Marmaraereğlisi geliyor. Satranç turnuvalarına bu güne kadar birçok kez başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık. Satrancın çocuklarımızın gelişimine yardımcı bir spor dalı olduğunun bilincindeyiz. Yerel yönetimlerin temel hizmetleri, halkı en yüksek yaşam standartlarına ulaştırmanın yanı sıra, toplumun gelişimi için de pek çok çalışma yapması gerektiğinin bilincindeyiz. Çocuklarımızın, kişisel gelişimine büyük bir etki ve güce sahip olacak bu satranç turnuvasına ev sahipliği yaparak gereken desteği vermek istiyoruz.

Yapılan araştırmalara göre görsel zekayı geliştirmenin en önemli yollarından bir tanesi de satranç oynamaktır. Satrancın özellikle çocuk yaşta başlanıp her yaş döneminde hayatımızda yer alması uzmanlar tarafından da önemle tavsiye ediliyor. Satranç oynamanın birçok faydası var. Satranç oynamak özellikle genç beyinleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutar. Planlı hareket edilmesine yardımcı olur. Hızlı ve doğru kararlar alınabilmesini sağlar. Bu nedenle biz de Marmaraereğlisi belediyesi olarak bu turnuvayla satranç sporunu çocuklarımıza aşılamak amacıyla katkı sunmak istiyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bizler spor ve sporcunun yanında olacağız.

Satranç sporuna destek veren ailelere, antrenörlere ve bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. “ifadelerini kullandı. Habertrak/Serhat Yeşilipek