DOLAR 32,2998 % 0.04
EURO 34,9658 % 0.38
GRAM ALTIN 2.444,16 % 0,79
ÇEYREK A. 3.996,20 % 0,79
BITCOIN 61.325,57 -2.41
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Marmaraereğlisi’nde tarihin sayfaları aralanıyor

Son Güncelleme :

28 Ekim 2017 - 12:32

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile ilçenin tarihi dokusu, geçmişi ve tarihi özellikleri ile ilgili yapılan, 2.Uluslararası Roma Dönemi ve Geç Antik Devir Trakya Çalıştayı Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başladı.

Çalıştayın açılış konuşmaları İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar, Tekirdağ Müze Müdürü Önder Öztürk, Marmaraereğlisi Belediye Başkan yardımcısı İrfan Tütün, İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen program ile başlayan çalıştayda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Marmaraereğlisi ilçesinin tarih boyunca çok sayıda medeniyete ve tarih sayfalarında yerini hala koruyan toplumlara ev sahipliği yaptığını kaydederek, “Bu coğrafyada bir çok medeniyet yaşamış. Bunları tarihçilerimizden ve tarih kitaplarımızdan görüyoruz ve okuyoruz . İstanbul Üniversitesi, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyemiz iş birliğiyle yapılan çalıştayda bölgenin tarihçesi, tarihi değerleri ve tarihteki yeri bir kez daha irdelenecek. Bu tarihi Çalıştayın Marmaraereğlisi İlçemizde olmasından ayrıca mutluluk duyduğumu da ifade etmek isterim.” diye konuştu.
Açılış programında, İstanbul Üniversitesi hocaları ve eğitim görevlileri de birer konuşma yaparak yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Programa Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamı Sıtkı Zehin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Hıdır Şanlı, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, Tekirdağ Müze Müdürü ve İl Kültür Müdür Vekili Önder Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda  vatandaşlar katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek