DOLAR 32,4234 % -0.02
EURO 34,8112 % -0.1
GRAM ALTIN 2.430,63 % -0,18
ÇEYREK A. 3.974,08 % -0,18
BITCOIN 64.138,00 1.327
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

MEB’DEN TEKİRDAĞ’A 35 MİLYON

Son Güncelleme :

20 Ocak 2020 - 12:23

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tekirdağ’da depremden zarar gören okullar ve yarım kalan okullar için 35 Milyon TL’lik bir ödenek çıkarıldığını ve bu ödenekle okullardaki yapısal sorunların ve zararların giderileceğini söyledi.

TEKNİK EKİP OKULLARDA İNCELEMELERE BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptıkları görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, MEB teknik ekibinin okulların durumu ile ilgili tespitlere başladığını ifade etti. İlk tespitlerin Şarköy ilçesinde yapıldığını aktaran Özcan, ekibin Şarköy’ün ardından  Marmaraereğlisi’nde depremden hasar gören okulların durumlarını değerlendireceğini söyledi.

“DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILACAK OKULLAR KONULARINI GÖRÜŞTÜK”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ile yaptıkları görüşmeyle ilgili açıklamasında; “Biz İlçe Başkanlarımızla birlikte tüm bakanlıklardan randevu isteyerek tüm bakanlıklarımızı ziyaret ettik. Milli Eğitim Bakanı’ndan da randevu istedik. MEB Bakan yardımcıları ile görüştük. Genişletilmiş il başkanları toplantısı için Ankara’da bulunduğum bir Perşembe günü öncesi Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından telefonla arandım. Bakanımız randevu talep ettiğimizi söyledi. İl başkanları toplantısı öncesi saat 09:30 gibi gelirseniz Tekirdağ ile ilgili görüşmek istediğini söyledi. Bakan yardımcılarımızla görüşmüşsünüz ancak yarın bekliyorum dedi. İl Başkanları toplantısı öncesi bakanlığa giderek görüştük. Sayın bakanımız 3 hafta önce yurtdışında olduğu için görüşemediğimizi, bakan yarımcılarından görüşme hakkında bilgi aldığını söyledi. İlimizin okul ihtiyaçları, yarım kalan okullar, deprem güçlendirmesi yapılacak okullar konularını görüştük. Tam tekli öğretime geçmiştik. Silivri açıklarında deprem olunca okullarımızı gözden geçirdik. Gözle görülür sıkıntısı olan okullarımızı boşalttık. Teknik ekibiyle görüştüğünü okulların renovasını çıkartılarak inceleneceğini söyledi. “diye konuştu.

“OKULLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Okullarla ilgili ödenek çıkartıldığını ifade eden Özcan; “Depreme karşı güçlendirmeler konusuna değindik. Yıkılması gerekenler yıkılıp yeniden yapılacak, güçlendirmesi gerekenler güçlendirilecek. 25 adet yarım bırakılan veya boşaltılan okullarımız mevcut. Tamamı için 35 milyon TL bir bütçe hazırlandığını söyledi. Paramız hazır dedi. İl Milli Eğitim Müdürümüze haber de verilmiş. Teknik ekip önce Şarköy ilçemizden başladı. Şimdi Marmaraereğlisi’ne geçilecek. Tek tek yarım bırakılan, depremde zarar gören tüm okulları tek tek inceleyecekler karotlarına kadar. Yıkılması gerekenler yıkılıp yenisi yapılacak, deprem güçlendirmesi gerekenler güçlendirilecek. Böylece depremsellik konusunda okullarımızda sorun kalmayacak. Bakanlığımızın 35 Milyon TL desteğiyle okullarımızın sorunlarını çözeceğiz. “diye konuştu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek