DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.500,00 0.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Minibüsçüleri bekleyen tehlike

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2018 - 10:32

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aldığı karar, minibüsçüleri iş yapamaz hale getirdi. Bakanlığın, “2018 yılının 7. Ayına kadar ‘Tüm minibüslerde özürlü rampası olacak’ kararının uzatılmaması ve piyasada bu türden istenilen araç bulunamaması ve de tek bir firmanın tekel oluşturması minibüsçülerin elini kolunu bağladı.

“RAMPALI ARAÇ DEĞİŞİM SÜRESİ UZATILMALI”

Bu kararın süresi dolup, daha önce 2 yıl ertelenmesinin oluşturduğu sürede; minibüs işletmecilerinin araçlarını değiştirememesi ise yeniden sürenin uzatılması yönünde beklentiye neden oldu.

“TEK FİRMA OLDUĞU İÇİN ARAÇLARIN FİYATLARI ÇOK YÜKSEK

10 Nolu Barbaros-Kumbağ Taşıyıcılar Koopereratifi Başkanı Recep Nişancı, konuyla ilgili Habertrak’a yaptığı açıklamada; Şoförler Odası Başkanlığı ve Altınova, Çınarlı, Aydoğdu, Sanayi, Karadeniz, Yüzüncü Yıl, Değirmenaltı, Naip gibi 9 kooperatif başkanıyla birlikte Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e gittiklerini ve bu konuda desteğini beklediklerini belirterek “Ama şimdi şöyle bir sıkıntı var: Tek bir firma üretiyor bu arabaları. Piyasada da bu çoğunlukta araba yok. Tek firma olduğu için de araçların fiyatları çok yüksek. 170 bin TL gibi fiyatları var. Başka farklı bir araba alınca tekrar projeciye götürüyoruz.İç dizaynını değiştiriyorlar.Özürlü rampası ekliyorlar. Belediyeden de her türlü elden geçiyor. Bu da ayrı masraf. Bu araçlardan da çok yok. Biz diyoruz ki ‘Bu torba yasa ile bir kere ertelendi. Bir kere daha ertelensin.’ Diğer firmalar da araba üretiyor.  Şu anda piyasa da yok ama bir yıl sonra Mercedes, Otokar, BMC’nin araçları da piyasaya çıkmış olacak. Hem fiyat düşmüş olacak hem de esnaf arabasını değiştirmiş olacak. Yani erteleme talep ettik. Tekirdağ Milletvekilli Mustafa Şentop Hocamızın da ‘Bize yardımı olabilir mi?’ dedik. O da yardımcı olacağını söyledi, ilgilendi, notlarını aldı.” değerlendirmesini yaptı.

“TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİNİN ÖNCÜLÜK YAPMASI TÜRKİYE ÇAPINDA TEKİRDAĞ’I ÖNE ÇIKARIR”

“Bu, sadece Süleymanpaşa’yı bağlamıyor” diyerek sözlerini sürdüren Nişancı, “11 ilçeyi ve bütün Türkiye’yi kapsayan bir konu bu. Sadece Tekirdağ’ı değil. Önemli de bir konu. Tekirdağ’ın milletvekillerinin de böyle bir konuda öncülük yapması Türkiye çapında Tekirdağ’ı öne çıkarır. 11 ilçede 850 tane esnaf var bu şekilde. Araçlardan 140 tanesi değişmiş, 150 de olabilir. Diğer araçların hiçbiri değişmemiş. 81 il bu şekilde. 6 milyon sadece İstanbul’da var. Bu şekilde arabaya ceza yazılabilir. Bir süre verilir, ‘Özürlü rampalı araba getir bu şekilde çalıştır’ denilebilir. 70 tane otobüs var rampalı. Değişenler de var bir o kadar. Dolar çıkmış, ekonomi zayıf. ‘Bunu yapabilir miyiz?’ dedik” ifadelerini kullandı.

“ŞENTOP HOCAMIZ, ESNAFA BİR BABALIK YAPACAK”

“Tek bir firma var. Burada asıl sıkıntı bu” değerlendirmesinin bir kez daha altını çizen Nişancı, konuşmasına şu sözlerle nokta koydu: “Kolayı şu: Şentop Hocamız, esnafa bir babalık yapacak.  Arabalar üretilene kadar özürlü rampalarını 1-2 yıl erteleyecek. Ondan sonra olay bitmiş olacak.”

Habertrak/Özlem İnan