DOLAR 32,4689 % 0.06
EURO 34,8539 % -0.05
GRAM ALTIN 2.435,30 % 0,01
ÇEYREK A. 3.981,71 % 0,01
BITCOIN 63.744,41 1.047
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Miniklerin Kur’an sevinci

Son Güncelleme :

02 Nisan 2018 - 10:18

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Türkiye genelinde başlatılan “Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” kapsamında Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü bünyesinde 4- 6 yaş grubundaki çocuklara eğitim veren kurslardan biri olan “ 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu” öğrencileri, etkinlik programı düzenledi.

Süleymanpaşa Mehmet İlhan Mescidinde gerçekleşen programa; Süleymanpaşa İlçe  Müftüsü Ayhan Okur, İlçe Müftülük Şefi Özcan Aksu İlçe ve İl müftülüğünde çalışan memurlar, Kur’an kursu öğreticileri ve Kur’an kursu öğrencileri ile velileri katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Ayhan Okur; “İlimizde 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum bize onur ve gurur vermektedir.  Allah öğrencilerimizin de kurslarımızın da sayısını artırsın. Güzel ahlakın kitabı olan Kur’an-ı Kerim ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızı tanıştırdığınız için Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenci velileri olarak hepinizi gönülden kutluyorum.” dedi. Okur, konuşmasında; “Başkanlığımız okul öncesi eğitim projesi çerçevesinde; İlçemizde 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızın sayısı  öğrenci sayısı da 200’e  ulaştı. İnşallah sınıf sayıları önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde artarak devam edecektir. Bu Kur’an Kurslarımızın sayısının artması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim görmesi sevincimizi artırmaktadır. Bu hizmetlerimize katkıda bulunan herkese özellikle bu yavrularımızın yetişmesinde emek sarf eden hoca hanımlara, çocuklarını bu eğitim yuvalarına gönderen anne-babalara teşekkür ediyorum” dedi.

Minikler,  eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrendikleri hünerlerini sergilediler. Miniklerin Kur’an-ı Kerim tilaveti, okudukları şiirler, Peygamberin hayatından kesitler ile dini bilgiler konusundaki sorulara verdikleri cevaplarla izleyenlere onur, heyecan ve duygu dolu anlar yaşattılar.

Program, miniklere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi. Habertrak/Hülya Ural