DOLAR 32,2863 % 0.03
EURO 35,0505 % -0.12
GRAM ALTIN 2.475,10 % 0,36
ÇEYREK A. 4.046,79 % 0,36
BITCOIN 66.175,38 -0.092
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Muhtarlar sorunlarını burada çözecek

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2019 - 12:41

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Mahalle ve köy sakinlerinin gönüllü katılımıyla oluşturulan, mahalle ve köyün yaşam kalitesini geliştirme amacıyla bir araya gelen Süleymanpaşa Muhtarlar Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tekirdağ Merkez İlçesi Süleymanpaşa’da görev yapan muhtarlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulmadan önce köylerin ve mahallelerin muhtarları iken, şimdi ise Süleymanpaşa mahalle muhtarları olarak görevlerini sürdürüyorlar.

Süleymanpaşa’da görev yapan muhtarlar mahallelerin ortak sorunlarının çözümünü sağlamak için ilgili birimlerle iyi diyaloglar kurarak ihtiyaçları en kısa zamanda gidermek amacıyla çalışmalarına devam ediyorlar.

Süleymanpaşa Muhtarlar Derneği’nde de 20 yıla yakın bir süredir çalışmalarını sürdüren muhtarlar, bu süre içerisinde birçok hedeflerine ulaştılar.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinden sonra dernek yönetiminde görev alan muhtarların yeniden seçilememesinin ardından dernek yönetiminde de bazı değişiklikler yaşandı. Üç dönemdir Köseilyas Mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Mahir Sadık, Süleymanpaşa Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı oldu. Yönetim kurulu üyelerini ise Murat Derviş, Birol Ünal, Önder Sevim, Hakan Yorulmaz oluşturuyor.

“DERNEK ÇATISI ALTINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

“20 yıl yakın bir zamandır derneğimizde büyük emekleri olan dernek başkanlarımıza, yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımıza ve bizlere desteklerini esirgemeyen muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” Diye konuşan Sadık, “Bizler de aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirerek mahallemize en güzel hizmeti sunacağız. Ben 320 nüfusu olan 80 haneli Süleymanpaşa ilçemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Köseilyas mahallemizde, üç dönemdir görev yapan mahalle için çalışan bir muhtarım. Bundan sonra ise başta mahallem olmak üzere Süleymanpaşa ilçesindeki bütün mahalle muhtarları ile birlikte mahallemize en güzel hizmeti getirmek için el birliğiyle çalışacağız. Şu anda 73 mahalle muhtarımız da aynı duygu ve düşünceler içinde derneğimiz çatısı altında çalışmalarımızı yürütüyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Mahallelerin sorunlarını çözmek için tüm muhtarlarla birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sadık, “Bizler yönetim olarak muhtarlarımızın sorunlarını, mahallelilerin isteklerini tek tek ilgili birimlere aktarıyoruz. Başta Valimiz Aziz Yıldırım olmak üzere, Kaymakamımız Arslan Yurt, Daire müdür ve amirlerin desteğini görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Mahallemizin şüphesiz en büyük desteği olan altyapısından tutun da doğum ve cenaze hizmetlerine kadar çok sayıda hizmet sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e ve meclis üyelerine çalışan personeline mahallimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler muhtarlar olarak derneğimize sahip çıkmalıyız. Derneğimizi aktif tutmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde mahallemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit ve tarafsız olarak hizmet vermeliyiz. Bütün birimlerimiz ile ilişkilerimiz samimi ve sıcak olmalıdır. Bütün muhtar arkadaşlarıma, mahalle sakinlerimize, Hüseyin Pehlivan Caddesi Testereciler İş Merkezi’nde derneğimizin kapıları her zaman açıktır. Ben ve arkadaşlarım bizlere verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bizlere güvenenleri mahcup etmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan