DOLAR 32,2828 % 0.01
EURO 35,0356 % -0.16
GRAM ALTIN 2.473,71 % 0,30
ÇEYREK A. 4.044,52 % 0,30
BITCOIN 66.218,01 -0.088
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Öğrenciler deney yapıp bilim konuştular

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2021 - 10:53

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri alışılmışın dışında bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Geleceğin öğretmenleri, önce bilim konuşacak Türk İşaret Dili’ni öğrendiler ardından Türkiye’nin dört bir yanından işitme engelli öğrenciler ile deneyler yapıp bilim konuştular.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrenciler, işitme engelliler için oldukça anlamlı bir projeye imza attı. İşitme engelli öğrencilere yönelik bilimsel deneyler hazırlamak ve onlarla birlikte deneyler yaparak bilime ilgi duymalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin farklı kentlerinden işitme engelli öğrenciler ile bir araya gelen Fen Bilimleri öğretmen adayları önce öğrendiler, sonra öğrettiler.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, öğretim üyeleri Prof. Dr. Eylem Bayır, Doç. Dr. Hüsniye Durmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer danışmanlığında “Bilim İçin Bir İşaret Yeter!” projesini hayata geçiren geleceğin öğretmenleri, proje kapsamında önce deneyleri işaret diliyle anlatmayı öğrendi daha sonra öğrendikleri bilgileri işitme engelli çocuklarla paylaştı.

Edirne, Denizli, Van, Diyarbakır, Hakkâri gibi çeşitli illerden bilim meraklısı pek çok işitme engelli öğrenci ile öğretmenleri, çevrim içi düzenlenen etkinlikte Trakya Üniversitesi’nde görev yapan öğretim elemanları ve öğretmen adayları ile buluştu. Öğretmen adaylarının anlattıklarını işaret diliyle anlamaya çalışan bilim meraklısı gençler, deneyleri büyük bir dikkatle yaptı. Haber Merkezi