DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.643,36 0.707
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“ÖĞRENCİLER İKİ HAFTADA BAĞIŞIKLIK KAZANAMAZ”

Son Güncelleme :

20 Ağustos 2021 - 11:35

“ÖĞRENCİLERE AŞI TUZAĞI”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, hükümetin uyguladığı aşı politikasındaki tutarsızlıkların devam ettiğini ve bu nedenle yüz yüze eğitimin başlamasının geciktiğini kaydetti.

Özer, Habertrak Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada; 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlanmasına rağmen bu kararın verilmesine geç kalındığını vurgulayarak, okulların açılmasına iki hafta gibi kısa bir süre kala tüm öğrencilerin aşılanıp bağışıklık kazanmasının mümkün olmayacağına dikkat çekti.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN BAŞLAMASI GECİKTİRİLİYOR”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, PCR pozitifliği sonrası aşı uygulamasının 3 aydan 1 aya çekildiğine dikkat çekerek, “Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. Aşılama politikasındaki tutarsızlık devam ediyor. Hükümetin aşı politikasındaki belirsizlik ve tutarsızlık yüz yüze eğitimin başlamasını geciktiriyor.” diye konuştu.

“TÜM ÖĞRENCİLER BİR AN ÖNCE AŞILANMALI”

MEB’in ilk önceliğinin yüz yüze eğitimin başlaması için gerekli tüm tedbirleri alması olduğunu belirten Özer,  “Sağlık Bakanlığı aşı aralıklarıyla sürekli oynamak yerine bütün öğrencileri aşılama takvimi alarak bir an önce uygulamaya geçmesi gerekiyor. Okulların açılmasına iki hafta gibi kısa bir süre kala tüm öğrencilerin aşılanıp bağışıklık kazanması mümkün değildir. Şu an yapılan uygulamaya göre en erken bağışıklık 45 gün sonra kazanılmaktadır. Hem MEB hem Sağlık Bakanlığı’nın önceliği eğitimin bir an önce yüz yüze başlaması için gerekli tüm tedbirleri almalıdır.” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN BÜTÜN YETKİLİLERİ TOPLUMA GÜVEN AŞILMALI”

Özer, öğrencilerin ve velilerin uzaktan eğitimle heba edecek tek bir saatleri bile olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle noktaladı: “Bunun dışında bilimsel olmayan verilerle aşı aralığı ve doz değişimleri toplumda aşıya karşı güvensizlik yaratmaktadır. Hükümetin bütün yetkilileri öncelikle topluma güven aşılmalıdır. Bunun için de bilimsel normlar neyi gerektiriyorsa bunu uygulaması gerekir. Eğitimciler olarak bizlerin, öğrencilerimizin ve velilerimizin uzaktan eğitimle heba edecekleri tek saati bile yoktur.” Habertrak/Özlem İnan