DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Okumazsanız beslenemezsiniz”

Son Güncelleme :

13 Mayıs 2019 - 15:18

50.Yıl Ortaokulu Müdürü Hulusi Tatar, altı ay önce öğrencilerine verdiği sözü tutarak, “Okumak emelleri aşmaktır” diyerek davet ettiği ünlü yazar Gülten Dayıoğlu’nu, öğrenciler ile birlikte 50. Yıl Ortaokulu’nda ağırladı.

Ünlü yazarı 50. Yıl Ortaokulu öğrencileriyle buluşturan Müdür Tatar,  öğrencileri sevindirdi ve ailelerini onurlandırdı. Öğrenciler, yazar Dayıoğlu’nu büyük bir coşku ve yoğun ilgiyle karşıladı.

Gülten Dayıoğlu, 50. Yıl Ortaokulu Konferans Salonu’nda öğrenciler ile söyleşide bulundu. Dayıoğlu’nu adeta soru yağmuruna tutan öğrenciler, etkinlikte keyifli anlar yaşadılar.

“YAZARLIK SERÜVENİM BÖYLE BAŞLADI”

Daha fazla çocuğa ulaşarak, onların eğitimine ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla, edindiği 15 yıllık öğretmenlik mesleğini noktalayıp, yazar olduğunu kaydeden Dayıoğlu, verdiği kararı şu sözleriyle anlattı: “Kütahya Emet doğumluyum. Okul yıllarım ilk, orta, lise ve hukuk fakültesinin bir bölümüne kadar devam etti. Öğretmenliği çok sevdiğimden dolayı dışarıdan imtihanlara girdim ve öğretmen oldum. 15 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimine gelişmelerine katkı sağlamak ve daha çok çocuğa ulaşmak amacıyla yazarlığa başladım. Yazarlık konusunda bana ilk bilgileri ve tavsiyeleri ilkokul öğretmenim verdi. Beni bu alanda çok ciddi boyutta hazırladı. Ortaokulda Türkçe öğretmenim ve bir müfettişin yorumları ve tavsiyeleri ile yazarlık serüvenim başladı”

“KİMSEYE BENZEMEYE ÇALIŞMAYINIZ”

Ünlü yazar Dayıoğlu, söyleşinin devamında ise yazar olma hedefi olan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Kitap okuya okuya yazar oldum. Çok okuyunuz. Kitap okuyunuz. Yazınız okuyunuz. Hedefinizde, hayallerinizde yazar olmak var ise kendi kendinize yazar olursunuz. Yazarlık konusunda idolleriniz olmasın. Kimseye benzemeye çalışmayınız. Kendiniz yazar olunuz”

“FAKAT OKUMAZSANIZ BESLENEMEZSİNİZ”

Okumanın yiyip içmek gibi insanı beslediğine vurgu yapan Dayıoğlu, “İnsan okuyarak, beslenir, okuyarak gelişir, büyür. Fizik olarak yiyip içiyoruz. Boyumuz uzayıp gelişiyoruz. Fakat okumazsanız beslenemezsiniz. Gereksiz televizyon dizileri, programları, gereksiz telefon oyunları ve konuşmaları. Anne babaların ‘Aman kızım, oğlum hiçbir şeye dokunmasın evde bütün işleri biz yapalım. Çocuklar yalnız televizyon izlesin. Hep çalışsın ev işlerine yardım etmesin’ tarzındaki davranışlar bilinçli okuma yapmayanlar için beslenme değil açlık.” Şeklinde konuştu.

50.YIL ORTAOKULU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Tekirdağ’ı sevdiğini, 50.Yıl Ortaokulu’nu geçmişteki yöneticiler başta olmak üzere okul müdürünü de çalışmalarından dolayı takdir ettiğini kaydeden Dayıoğlu, uzun zamandır bu tür programlara katılmadığı halde 50.Yıl Ortaokulu ile birlikte olmayı içtenlikle istediğini ve özel olarak geldiğini söyledi. Gülten Dayıoğlu, “Ortaokulu öğrencileri olmanıza rağmen çok zeki ve çok çalışkan bir öğrenci topluluğu ile söyleşi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu nedenle başta Okul müdürü Hulusi Tatar’a öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” Dedi.

“HALEN ONLARIN YAŞINDAYIM”

Söyleşinin bitiminden sonra yazar Gülten Dayıoğlu, 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin aldıkları kitapları tek tek imzaladı. Öğrenciler ellerinde kitaplarla okul alanında uzun kuyruklar oluşturdular. Yaşının bir hayli ilerlemiş olmasına rağmen öğrencileri bir imza ile mutlu eden Dayıoğlu, “Ben buraya çocuklarımla birlikte olmaya, onlarla bu mutluluğu paylaşmaya geldim. Ben halen onların yaşındayım” diyerek, öğrencilere güzel bir mesaj da verdi. Okulun onur defterini imzalayan Dayıoğlu, 50. Yıl Ortaokulu’nun çağdaş bir okul olduğunu, başarılarının tesadüf değil, mükemmel bir yönetim ve öğrenci potansiyeli ile gerçekleştiğini kaydetti. Birçok ilde, ilçede, fuarda ve okullarda söyleşisi bulunduğunu fakat 50.Yıl Ortaokulu’ndaki imza günü ve söyleşisinden de çok mutlu olduğunu belirtti.

50. Yıl Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Basın Yayın Müdürü Hulisi Özocak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu da söyleşide yer aldılar.

Habertrak/Özlem İnan