DOLAR 32,1697 % 0.01
EURO 35,1799 % 0.16
GRAM ALTIN 2.471,36 % 0,14
ÇEYREK A. 4.040,68 % 0,14
BITCOIN 66.117,99 7.263
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Örnek davranışı belediye ödüllendirdi

Son Güncelleme :

09 Kasım 2020 - 11:54

Lüleburgaz’da her sabah lostra dükkanının önünü sabunlu suyla yıkayan Abdürrahim Kavasoğlu (74), çevresindeki vatandaşlara örnek oldu. Ortaya koyduğu davranışla takdirleri toplayan Kavasoğlu’na Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri Metin Özkan ile Fikri Şentürk plaket takdim etti.

Lüleburgaz İstanbul Caddesi’nde bulunan lostra dükkanında her gün siftah yapan Abdürrahim Kavasoğlu, dükkanının henüz kepenklerini dahi açmadan temizlik faaliyetine başlıyor. “Herkes kendi evinin önünü süpürse kirli bir tek yer kalmaz” düşüncesiyle hareket eden Kavasoğlu, bu doğrultuda her gün lostra tezgahının çevresini boydan boya yıkıyor.

“İNSANLIK GÖREVİM”

Her gün sabunlu suyla, fırçayla lostra dükkanlarının çevresini yıkayan Kavasoğlu, “Bu benim insanlık görevim. Keşke herkes dükkanının, evinin önünü yıkayıp süpürse. O zaman gerçekten tek bir yer bile pis kalmaz. İnşallah insanlarımıza iyi örnek olmuşumdur. Ben sadece her insanın yapması gereken şeyi yapıyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN GERENLİ VE MECLİS ÜYELERİNDEN PLAKET

Kavasoğlu’nun her sabah yaptığı temizlik faaliyetini duyan Başkan Gerenli ile Meclis Üyeleri Özkan ve Şentürk, yaşlı adama plaket takdim etti. Plaket takdiminde konuşan Başkan Gerenli, “Abdürrahim amcamız gibi vatandaşlarımızın artması dileğiyle. Burada yaptığı temizlikle çevresini temiz tutmakla kalmıyor, çevresinden geçen diğer vatandaşlarımıza da örnek oluyor.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi