DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.500,00 0.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Osman Tabak kampüsü açıldı

Son Güncelleme :

14 Kasım 2018 - 12:10

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, içinde Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi bulunan Osman Tabak Kampüsü, düzenlenen açılış töreniyle Altınova Mahallesi’nde hizmete açıldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Osman Tabak’ın gerçekleştirdiği hizmetlerle insanlar üzerinde bir iz bıraktığını belirterek “Bu şehrime hizmet etmiş tüm belediye başkanları şu anda benim karşımda bütün siyasi partilerin, Tekirdağ siyasetinin bütün yetkin insanları şu anda benim karşımda milletçe de şehirce de ihtiyacımız olan tablo karşımda. Osman tabak abimiz hepimizin sevdiği saydığı biriydi. Farklı siyasi partide olsa da aynı ortamda çalıştığım ve değerlendirdiğim bir büyüğümdü. İz bırakmak kolay bir şey değil. İnsanlar görev süreci içinde, gücü elinde tutarken dostu çok oluyor ama görevden ayrıldıktan ve bu dünyadan ayrıldıktan sonra ismi hala anılıyorsa demek ki o insanlara önemli bir hizmet bırakmışlar demektir.”

“BİZİM ÜRETKEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Kampüsün hem çocuklara hem de Alzheimer hastalarına hizmet edecek şekilde dizayn edildiğini kaydeden Eşkinat, “Bizim geleceğe ihtiyacımız var. Korkuya, bezginliğe tahammülümüz yok. Biz bu ülkede şu anda yaşıyorsak bu coğrafyada yaşayan bütün insanlar olarak önce birbirimize sarılmaya sonra da üretken çocuklar yetiştirmeye ihtiyacımız var. Bu ülke kalkınırsa, bu hepimizin refahı demektir. Bu ülke kalkınırsa hepimizin daha iyi koşullarda yaşam şartları olacaktır demektir. Bu kampüsün bir özelliği var. Hem çocuklarımız için okul öncesi eğitim merkezi var, hem de yaşça olgunlaşmış, son çocukluk dönemini yaşayan büyüklerimiz için bir rehabilitasyon merkezi var. Şu anda bizim ülkemizin üretime ihtiyacı var. Üretim için insanların özgürleşmeye ihtiyacı var. Evde çocuğuna bakan annenin bırakabileceği bir yer, evde alzheimerli hastasını bırakabileceği bir yere ihtiyacı var. İşte bu kampüste her ikisini bir araya getirdik bir kompleks yapıyla Tekirdağ’lıların hizmetine sunduk.”

“OSMAN TABAK İSMİNİ YILLARCA BURADA ANACAĞIZ”

Tekirdağ ile özdeşleşen Osman Tabak isminin tesise kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Osman Tabak benim de idollerimden biriydi. Rahmetle anıyorum. Ama bugün şehrimizin de 96. Kurtuluş yıldönümü. Bu kurtuluşu bize yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını da anıyorum. Ancak az önce aldığım bir haberle yıkıldım. Tekirdağ Çorlu’da bu ülkenin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline saldırı var. bir hanımefendi Atatürk Heykeli’ne saldırıyor. Ne cürettir bu. Buradan kınıyorum ve en kısa zamanda yetkililerin bu hanımefendiyi yakalayıp adli mercilere teslim etmesini önemle arz ediyorum. Çok güzel bir gün ve çok güzel bir tesis. bu tesiste emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum. İyi ki böyle güzel tesisleri şehrimize kazandırmışlar. Ama en güzeli de şehirle özdeşleşen sevgili Osman Tabak abimizin adını da yıllarca burada anacağız. Bu fikir kimden çıktıysa çok teşekkür ediyorum. Ve ailesini de böyle bir babaya ve eşe sahip olduğu için kutluyorum.

Açılış töreni yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi, öğrencilerin sergilediği gösteri ile son buldu. Törenin ardından Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Osman Tabak Kampüsü gezilerek yetkililerden bilgi alındı.

Gerçekleşen açılış töreninde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Başkan Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ eski belediye başkanları, STK Temsilcileri ve Osman Tabak’ın ailesi de yer aldı.

Habertrak/Özlem İnan