DOLAR 32,4015 % -0.12
EURO 34,7913 % 0.12
GRAM ALTIN 2.436,99 % -0,07
ÇEYREK A. 3.984,48 % -0,07
BITCOIN 62.300,30 -2.491
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Öztrak’tan ulusal yas talebi

Son Güncelleme :

17 Şubat 2021 - 16:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 kişi için ulusal yas ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

“SUUDİ ARABİSTAN KRALI İÇİN YAS İLAN EDİLMİŞTİ”

CHP Sözcüsü Öztrak, Irak’ın Gara bölgesinde yürütülen operasyon sırasında 13 yurttaşın şehit edilmesinin ardından, AK Parti Kongrelerinde espriler, şakalar yapılmasını, slogan atılmasını eleştirerek, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Suudi Arabistan’ın kralı için yas ilan edip, Bayrağımızı yarıya indirenler, en azından 13 şehidimiz için 3 gün ulusal yas ilan etmeliler. ”diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; “Bazı anlar vardır. İnsan yutkunmakta, nefes almakta bile güçlük çeker. Söz biter.  İçimizi derin bir keder ve acı kaplar. Kelimeler insanın boğazında düğümlenir. Dün ne yazık ki böyle bir gündü. Irak’ın Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda, hain bölücü terör örgütü, yıllardır rehin tuttuğu, askerlerimizi, polislerimizi, kamu görevlisi 13 yurttaşımızı, 13 silahsız insanımızı, bir mağarada acımadan vurdu. Alçakça şehit etti. Terör bir insanlık suçudur, nereden ve kimden gelirse gelsin, terörden fayda ummak, ya da terör karşısında suskun kalmak da bir insanlık suçudur. Biz, terörün ve teröristin her türlüsünü lanetledik, lanetliyoruz, lanetleyeceğiz. Bu güzel topraklar terörden çok çekti. Gencecik fidanlarımız, vatan toprağına düştü. Analar, aileler perişan oldu. Nice ocaklar söndü. Dün 13 aileye, 13 baba ocağına kor ateşler düştü. Biliyoruz, “Ateş düştüğü yeri yakar” ama bizimde üzüntümüz sonsuz.” ifadelerini kullandı. Habertrak/Serhat Yeşilipek