DOLAR 32,3832 % -0.12
EURO 34,6825 % -0.37
GRAM ALTIN 2.408,06 % -1,11
ÇEYREK A. 3.937,18 % -1,11
BITCOIN 62.382,95 0.059
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Pazar fiyatları marketleri aratmıyor

Son Güncelleme :

30 Temmuz 2021 - 16:06

PAZAR TORBALARI BOŞ KALDI

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yeni ürünlerin çıkmasından dolayı, vatandaşlar meyve-sebze pazarına akın etti. Marketlerdeki fahiş fiyatlardan daha ucuz meyve-sebze bulmak isteyen vatandaşlar, pazarda umduğunu bulamadı. Üç harfli zincir marketlerde ki fiyatlarla pazardaki fiyatların hemen hemen eş değer olduğu gözlendi. Pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar; “Eskiden halk pazarlarında fiyatlar marketlere göre daha ucuz olurdu. Şimdi ise pazar fiyatları market fiyatlarıyla kapışıyor. Yaz aylarında olmamıza rağmen yerli ürün çıksa da fiyatlar düşmüyor”. dediler.

KORONAVİRÜS KURALLARI İHLAL EDİLDİ

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde her hafta kurulan Perşembe pazarında, yoğunluk yaşandı. Yerli domates ve biber gibi sebzelerin satışa sunulduğu pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralının göz ardı edildiği pazarda ürünlerin elle seçilmesi bazı vatandaşları tedirgin etti.

FİYATLAR HEMEN HEMEN AYNI

Marketlerde 7 TL olan domates pazarda 4 TL’den satışa sunuldu. Markette 5,30 TL olan biber ise pazarda 7,50 TL’den satılmakta. Marketlerde 5,45 olan dolmalık biber ise pazarda 6 Tl’den satılmakta. Markette 4,50 TL olan patlıcan pazarlarda 5 TL’den satışa sunulmakta.

VATANDAŞ UMDUĞUNU BULAMADI

Pazarda alışveriş yapan Aygül Şişman, “Yerli domates ve biber çıkmasına rağmen, pazarda fiyatlar hala düşmemiş marketlerle arasında pek bir fark yok. Vatandaşlar ucuz meyve ve sebze almaya geliyor. Fakat beklentisini karşılamıyor. ”dedi.

Pazardan pek fazla ürün alamadığını söyleyen Gamze Ünsal: “Genellikle marketlerden alışveriş yapar olduk, ama zaman zaman taze meyve sebze alabilmek için pazara da çıkıyoruz. Fiyatlar her yerde hemen hemen aynı. Hatta kimi zaman zincir marketlerde daha ucuz bile bulabiliyoruz. “diye konuştu. Habertrak/ Özlem inan