DOLAR 32,5494 % 0.24
EURO 35,2052 % 0.65
GRAM ALTIN 2.439,53 % 0,04
ÇEYREK A. 3.988,63 % 0,04
BITCOIN 62.548,78 -2.133
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Pes etmeyen bir takım kurduk”

Son Güncelleme :

06 Ekim 2020 - 15:58

Tekirdağspor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı, Tekirdağspor’un deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Yomraspor maçını değerlendirdi. Deplasmanlarda geriye düşmelerine rağmen pes etmeyen bir takım kurduklarını söyleyen Teknik Direktör Saygılı; “İki deplasmanda da geriye düşmemize rağmen pes etmeyip oyunu çevirebilmemiz bize güç verdi. Pes etmeyen, geri dönebilen güce sahip olmamız çok önemli. “diye konuştu.

SAHA ZEMİNİ OYUNU OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yomraspor maçında saha zeminin kötü olduğunu belirten teknik direktör Saygılı; “Maçın başında 5. dakikada erken bir gol yedik. Sonrasında toparlayıp beraberliği yakaladık. Saha zeminin kötü olması oyunumuzu biraz bozdu. “dedi.

“DİRENÇLİ VE SERT OYNAYAN BİR TAKIMLA KARŞILAŞTIK”

Geriye düşmelerine rağmen beraberliği yakaladıklarını ifade eden Saygılı; “Çok dirençli ve sert oynayan bir takıma karşı oynadık. Maç öncesi aldığımız bilgiler de bu yöndeydi. Maçın başında 5. Dakikada erken bir gol yedik. Sonrasında toparlayıp beraberliği yakaladık. Saha zeminin kötü olması bizim oyunumuz biraz bozdu. Zemin kötüydü. Dirençli bir takıma karşı ilk defa bir maç oynadık. Zeminin kötü olması da futbolcularımız alışkın olmadığı için bizleri etkiledi. İlk defa bu kadar sert bir takıma karşı oynadığımız maç çok mücadeleci geçti. Saha zemini iyi olsa daha farklı bir sonuç olabilirdi. Zaman zaman iyi pas yapan bir oyun ortaya koyduk. Oyunu ele aldığımız bölümler de oldu. Son bölümde Ceyhun’un kaçırdığı karşı karşıya bir gol pozisyonu da vardı. İlk devrede Gökhan’ın da bir pozisyonu vardı, rakibin vurdurmadığı. Onun dışında dengeli bir maç oldu. İkinci yarının 20, 25 dakikasında rakibin üstün oynadığı bir bölüm gibi gözüktü, ama o da daha çok yüksek toplarla geldiler. “ifadelerini kullandı.

“İLK 3 HAFTAYI KAYIPSIZ GEÇTİK”

Ligin ilk haftalarını puan kaybı yaşamadan geçmeye çalıştıklarını dile getiren Teknik Direktör Kaya Tevfik Saygılı; “İlk 3 haftayı kayıpsız geçtik. Ligin hazırlık aşaması diyebileceğimiz kısmı puansız kaybetmeye çalıştık. Bu süreçte ilk haftaları ne kadar az kayıpla geçersek o kadar iyi. “değerlendirmesinde bulundu. ”

“OYUN ANLAMINDA GÜN GEÇTİKÇE GELİŞİYORUZ”

Oyun anlamında gün geçtikçe gelişen bir Tekirdağspor olduğunu ifade eden Saygılı; “Sonuç itibarı ile hem psikolojik anlamda hem de puan anlamında, fiziksel anlamda iyi bir maç oldu. Zaten oyuncularımızdan profesyonel ligde ilk kez oynayanlar var. Onların da lige alışmalarının belli bir zamanı var. Ligin 3, 4 haftası sonrası daha da iyi bir duruma geleceğiz. İlk 3 haftayı kayıpsız geçtik. Ligin hazırlık aşaması diyebileceğimiz kısmı puansız kaybetmeye çalıştık. Bu süreçte ilk haftaları ne kadar az kayıpla geçersek o kadar iyi. Çünkü birçok takım tam olarak hazır değil. Oyun anlamında da gün geçtikçe gelişiyoruz. Yomra’da farklı bir oyun oynanması gerekiyordu. Mecbur kaldığında bu tip mücadeleci oyunları da oynamamız gerekiyor. Ama dediğimiz gibi topu yere indirdiğimiz zaman saha zemini bize izin verseydi, son pasları daha etkili kullansaydık istediğimiz sonuçları alabilirdik diye düşünüyorum. Genel itibarı ile güzel bir oyun ortaya koyuyoruz. Aldığımız puanlar, oyun direncimiz, iki deplasmanda da geriye düşmemize rağmen pes etmeyip oyunu çevirebilmemiz bize güç verdi. Pes etmeyen, geri dönebilen güce sahip olmamız çok önemli. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek