DOLAR 32,4045 % -0.14
EURO 34,8089 % 0.16
GRAM ALTIN 2.437,45 % -0,05
ÇEYREK A. 3.985,23 % -0,05
BITCOIN 62.827,99 -1.517
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

PLAJLAR ÇÖP YUVASINA DÖNDÜ

Son Güncelleme :

27 Temmuz 2021 - 11:23

Kurban Bayramı tatilini Tekirdağ’ın güzide plajlarında geçiren tatilciler, geriye tonlarca çöp bıraktı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı’nda plajlarda tatilcilerden arta kalan çöpleri ve atıkları temizleyerek plajları yeniden kullanıma hazır hale getirdiler.

Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Marmaraereğlisi plajlarından 80 ton, Süleymanpaşa’daki plajlardan 65 ton, Şarköy’deki plajlardan 55 ton olmak üzere toplam 200 ton evsel atık topladılar.

   

PLAJLAR YENİDEN KULLANIMA HAZIRLANDI

Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince adeta arı gibi çalıştı. Plajlarda çöp ve atık temizliği yapılırken düzenli olarak devam eden yosun temizliği de ihmal edilmedi. Özellikle İstanbul’a yakınlığıyla tatilcilerin uğrak noktası olan Marmaraereğlisi’ndeki Sultanköy, Ereğli merkez ve Yeniçiftlik plajlarından toplamda 80 ton evsel atık toplandı. Süleymanpaşa ilçesindeki Kumbağ, Altınova ve Değirmenaltı plajlarından 65 ton evsel atık toplandı. Şarköy plajlarından ise 55 ton evsel atık toplandı.

   

VATANDAŞLARA UYARIDA BULUNDULAR

Atıkların toplanmasının ardından plajlarda yeniden düzenleme yapıldı. Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, tatilcileri çevreye karşı duyarlı olmaları gerektiği konusunda uyardı. Plajlarda atıkların kuma gömülmemesi konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek