DOLAR 32,4015 % -0.12
EURO 34,7913 % 0.12
GRAM ALTIN 2.436,99 % -0,07
ÇEYREK A. 3.984,48 % -0,07
BITCOIN 62.300,30 -2.491
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Plajlara 3 makine kazandırıldı

Son Güncelleme :

26 Ocak 2019 - 12:44

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen “Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında Tekirdağ’a plaj kumu ve yosun temizleme makineleri kazandırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yürütülen temiz çevre, temiz kumsallar projeleri kapsamında; mavi bayraklı plaj sayısını 6’ya çıkarmak istediklerine vurgu yaparak “Hedefimizi de koyduk: Marmaraereğlisi’nden Şarköy çıkışına kadar mavi bayrak alacağız. Bunu yapacağımıza inanıyorum. Şimdi temizleme makinelerimizi aldık. Bundan sonra denizlerimiz daha temiz, kumsallarımız daha da temiz olacak” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak yürüttüğü “Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında, plaj kumundaki insan eliyle temizlenmesi mümkün olmayan yabancı maddeleri ve kıyılardaki yosunları temizleme özelliğine sahip 3 adet plaj kumu temizleme makinesi ile yosun temizleme makinesini bünyesine kattı.

Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne kıyısı olan kumsallarda doğal yapının korunmasına yönelik çevresel tedbirlere önemli katkı sağlayacak olan plaj kumu temizleme makinesi ile yosun temizleme makinesini tanıtım ve hizmete açılış için Süleymanpaşa’da bulunan Hasan Ali Yücel Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

“BU TARİHİ BİR GÜNDÜR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hedeflerinin Marmaraereğlisi’nden Şarköy çıkışına kadar mavi bayrak almak olduğunu ifade ederek, “Tekirdağ Türkiye’de iki deniz ile komşu 6 vilayetten bir tanesi yani 136 kilometre Marmara Denizinden 2 buçuk kilometrede, Karadeniz’de Sarayda komşu olan bir ilimiz. Tabi bu doğal olarak beraberinde denizin öneminin daha da ortaya koyuyor. Ama ben bir yere gelmek istiyorum.17 Kasım 2017 Tekirdağ için tarihi bir gündür. O tarihten itibaren Tekirdağ denizine kanalizasyon verilmiyor. Bu tarihi bir gündür. Bize bu tarihi günü yaşatan Sosyal Demokrat düşünceye helal olsun.9 tane kanal var denize giden ama hiçbir zaman kimyasallar, deterjanlar yoktu. Demem o ki denize giden kirlilik yoktu. Deniz onu tolere ediyordu. Akvaryum gibi deniz, balıkları yüzerken görebiliyordunuz.

“625 KİLOMETRE ALTYAPI YAPILDI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, . 625 kilometre altyapı yapıldığını ve hepsinin de mükemmel bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, “ 17 bin nüfus geldi.198 bin nüfusa geldi. Biz yine derin deşarj adı altında198 bin Tekirdağlının kanalizasyonunu denize veriyoruz. Biz o denizde hem yüzmeye çalışıyoruz hem de o denizden çocuklarımıza balık yediriyoruz. Böylesine bir olumsuzluğun Sosyal Demokrat Belediyenin ilk kurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmiş olması gerçekten bize de gurur veriyor. 625 kilometre altyapı yapıldı. Hepsi de mükemmel bir şekilde çalışıyor. Bütün biyolojik arıtmalar online sistem ile Ankara’da Bakanlıktan izleniyor. Böyle bir tesisin Tekirdağ’a kazandırılması ve 14 mahallesinde kanalizasyon alt yapının bitmiş olması bunlar kolay işler olmadı. Vatandaşta haklı hiçbir zaman ayağına çamur bulaşsın istemez. Bu teknolojinin de bir başka yolu yok. Hürriyet Mahallesi gibi geniş caddelerde alt yapı yapmak çok kolay ama gelin ki Çınarlı, Aydoğdu, Zafer, Gündoğdu mahallelerindeki çarpık yapılaşmanın olduğu 5 metrelik alanlarda alt yapı yapında görelim. Ama burada bir sıkıntı var. Biz bunları yaparken, ama bundan siyasal rant elde edenlerde oldu. Bu 5 yıl içerisinde vatandaş çamuru gördüğünde toz toprak var diyor. Şunu kimse unutmasın. Vatandaşın mutsuzluğundan siyaset yapılmaz. Vatandaşın mutluluğundan siyaset yaparsın o da sana Allah razı olsun derse bu iş böyle. Bu göreve geldiysek vatandaşa hizmet için geldik. Ereğli, Sultanköy ve Yeniçiftliği bir araya getirecek büyük bir biyolojik arıtma hazırlığı içerisindeyiz. Mali Bakanlığından da arsa tahsilatını almak üzereyiz” şeklinde konuştu.

“MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI 6’YA ÇIKARACAĞIZ”

Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Mavi bayraklı plaj sayısının 6 olacağının altını çizerek, “Biz göreve geldiğimiz zaman iki tane mavi bayraklı plajımız vardı. Bunu 2 sene sonra 4’e çıkardık. Allah kısmet ederse bu yaz 6’ya çıkarıyoruz. Hedef nedir? Tabi ki hedefi de ortaya koyduk. Marmaraereğlisi’nden Şarköy çıkışına kadar mavi bayrak almak. Buna inancımız var, bunu yapacağımıza inanıyorum. Şimdi bu temizleme makinelerini aldık. Birisini Süleymanpaşa’da bırakacağız. Birisini Şarköy’e gönderiyoruz. Birisini de Marmaraereğlisi’ne göndereceğiz. Otomatikman kumlar çok daha hızlı bir şekilde temizlenmiş olacak. Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak bir proje yaptık. Bunu ortaya koyduk. Bir de yosun temizleme makinesi aldık. Bundan sonra denizlerimiz daha temiz olacak kumsallarımız daha temiz olacak” diye konuştu.

Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilli İlhami Özcan Aygun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habertrak/Özlem İnan