DOLAR 32,4688 % -0.05
EURO 35,1881 % 0.31
GRAM ALTIN 2.431,32 % -0,30
ÇEYREK A. 3.975,21 % -0,30
BITCOIN 62.294,19 -2.465
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Prof. Dr. Yusuf Vardar’ın ismi caddeye verildi

Son Güncelleme :

08 Kasım 2018 - 13:29

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu karar ile ünlü botanik bilimci Prof. Dr. Yusuf Vardar’ın adı Gönence Mahallesinde ki caddeye Gönence Mahallesi Meydanı’nda düzenlenen tören ile verildi. 

Düzenlenen törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, basın mensupları, mahalle muhtarları, CHP Malkara İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, ünlü botanik bilimci Prof. Dr. Yusuf Vardar’ın ailesi, Gönence Mahallesi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Yavuz Yalçın ünlü botanik bilimci Prof. Dr. Yusuf Vardar’ın özgeçmişi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gönence Mahallesi Muhtarı Süleyman Galata yapmış olduğu konuşmada; “Değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Bu törende emeği geçen Malkara Belediyesi’ne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne mahalledeki vatandaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Erkan Vardar yapmış olduğu konuşmasında; “ Aile büyüğümüz Prof. Dr. Yusuf Vardar’ın isminin büyüdüğü köy olan Gönence Mahallesinde ki caddeye verilmesinden büyük bir onur memnuniyet duyuyoruz. Doğumundan 97 yıl sonra büyüdüğü köy olan bu köyde vefa duygusunun bir nişanesi olarak adının caddeye verilmesi ailemiz adına bir onurdur.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu konuşmasında;“ Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak, Sayın Süleymanpaşa Belediye Başkanım Ekrem Eşkinat, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, basın mensupları, muhtarlar, Gönence Mahallesi sakinleri ve değerli misafirler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 4,5 yıldır sizlerin adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi’nde Malkara’mızın bütün eksiklerini tamamlamak adına görev yapıyoruz. Malkara’mızın sorunlarını çözmeye yönelik birçok çalışma yaptık ve sizlerin bizlere duyduğu güvenle çalışmalarımızı hayata geçirdik. Malkara tarihinde önemli yeri olan Prof Dr. Yusuf Vardar’ın adını doğduğu topraklarda yaşatmak adına Gönence Mahallesi bulunan caddeye vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Hayatı boyunca kendini bilime ve eğitime adamış olan Prof Dr. Yusuf Vardar’ı saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyor, ailesine de bizimle burada oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat; “Doğumundan 97 yıl sonra bu vefa örneği gösterilen büyüğümüz aslında cumhuriyet değerlerini de taşıyan genç cumhuriyetin ne ölçüde insanlara fırsat verdiğini gösteren simgelerden biri. Yani bir köy çocuğunun çıkıp bir bilim adamı olarak dünyaya damgasını vurması Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk Cumhuriyeti’nin güzel bir örneğidir. Bu köy, bu ilçe ve topraklar nice bilim adamları yetiştirsin” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Gönence Mahallesi Köy Meydanı’na Sayın Prof Dr. Yusuf Vardar’ın ismi verilmesine dair talep yazısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisine geldiğinde büyük bir onurla oy birliği ile kabul ettik.  Bu konuyu bize getiren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’u tebrik ediyorum.

Kendine bilimi adamış Sayın Prof. Dr. Yusuf Vardar’ı rahmet ve minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Gönence Mahalle Muhtarı Süleyman Galata, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a, Erkan Vardar ise Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a plaket takdim ettiler. Gerçekleştirilen tören ile Gönence Mahallesinde ki caddeye Prof. Dr. Yusuf Vardar’ın ismi verilmiş oldu.

Malkara Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından törene katılanlara ikramlarda bulundu.

Habertrak / Özlem İnan