DOLAR 32,4773 % 0.06
EURO 34,8723 % 0.04
GRAM ALTIN 2.431,36 % -0,15
ÇEYREK A. 3.975,28 % -0,15
BITCOIN 63.979,29 1.641
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

REZALETİN BÖYLESİ

Son Güncelleme :

17 Kasım 2020 - 11:02

Birleşik Kamu İş Tekirdağ İl Temsilcisi Hüseyin Eren, geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış öncesinde, bazı işçilerin AKFEN firmasından maaşlarını alamadıklarını iddia etti.

Büyük bir özveriyle çalışarak şehir hastanesini açılışa hazırlayan emekçilerinin ne maaşlarının ne de mesai hak edişlerinin verilmediğine dikkat çeken Eren, “Güvenlik ve temizlik hizmetleri adına işe alınan emekçiler maaşlarını düzenli alamadılar. Verdikleri asgari ücret, onu bile ödemiyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“İŞE ALINAN EMEKÇİLER MAAŞLARINI DÜZENLİ ALAMIYOR”

Birleşik Kamu İş Tekirdağ İl Temsilcisi Hüseyin Eren, 2-3 aydır şehri hastanesinde çalışan emekçilerin düzenli bir şekilde maaşlarını alamadıklarını ve konuya bir de işçiler açısından bakılması gerektiğini vurgulayarak “Şehir hastanesi hizmete açılmasının öncesinde bir grup insan işe alındı. Bu insanlar, insanüstü bir güçle binayı açılışa hazırladı. Bildiğim kadarıyla bazıları 2 ay, bazıları 3 aydır burada çalışıyor. İngiltere’nin denediği ve nasıl kurtulacağını şaşırdığı bu tip hastanenin işleyiş ve hazineye getirdiği yük bir yana bugün emekçiler açısından bakmamızın uygun olacağı görüşündeyim. Güvenlik ve temizlik hizmetleri adına işe alınan emekçiler maaşlarını düzenli alamıyor.” Şeklinde konuştu

“KUTSAL OLAN EMEKTİR”

Eren, emekçilerin alacakları asgari ücreti bile ödemediklerinin altını çizerek sözlerini şöyle noktaladı: “Bir kere kesinlikle bir maaş içeride kalıyor. Verdikleri asgari ücret, onu bile ödemiyorlar. Bir çalışan, 2 aydır parasız çalışıyor, ne maaşını ne de mesai hak edişini alamadılar. Ne yer, ne içer bu insanlar düşünen yok! Süslü söylemlerle politika yapanlar söz konusu emekçi insanlar olunca üç maymunu oynuyor. Herkes yapılan bina gibi yapıları kutsuyor. Oysa kutsal olan emektir! Uygarlığı oluşturan da insan ilişkileri! Düşün emekçilerin yakasından! İnsanın insanı sömürmediği bir toplumsal düzen özlemiyle…”