DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Saadet Partisi denge unsurudur”

Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 13:36

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Sürat, İl Sekreteri Cemal Açıkgöz ile birlikte Habertrak Gazetesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Saadet Partisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart; “Saadet Partisi bugün altılı masada yapıştırıcı güç görevi görür. Saadet Partisi altılı masada dengeleri korur. “diye konuştu.

Kendisinden bahsederek sözlerine başlayan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart; “Çerkezköy’de ikamet ediyorum. Yeditepe Üniversitesi mezunuyum. Kalibrasyon işi ile uğraşıyorum. Akredite bir laboratuarım var. Aynı zamanda güneş enerjisi, rüzgar panelleri ve rüzgar türbinleri işi yapıyoruz. Üniversitede Milli Gençlik Vakfı ile tanıştım. İl başkanlığı tebliğ edildi. 30 Ocak’ta il başkanı seçildik. Saadet Partisi bugün altılı masada yapıştırıcı güç görevi görür. Saadet Partisi altılı masada dengeleri korur. Altılı mutabakat metninde İstanbul Sözleşmesi’ne değinilmemesinin ana sebeplerinden biri Saadet Partisi’dir. “ifadelerini kullandı.

“1 LİTRE SÜT 1 KİLOGRAM YEM ETMİYOR”

Parti olarak liderlere değil mevcuttaki sisteme karşı olduklarını ifade eden Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart; “Türkiye genelinde de bizim hiçbir partinin genel başkanı ile bir sorunumuz yok. Bizim Tayyip bey gitsin yerine Meral hanım ve ya Kılıçdaroğlu gelsin diye bir yapımız yok. Biz şuna karşıyız; 2022 yılı bütçesinde 240 milyar TL sadece faize ayrılmış, öngörülen. Dövizdeki kıpırdanmalarla birlikte bu rakam artmıştır. Bu bilgiler devletten alındı. Sizin çalışanınız faiz ödüyorsa, işveren kredi borcu ile maalesef yüzleşiyorsa durum vahim demektir. Bu ülkede çalışanın, emeklinin, öğretmenin, çiftçinin, avukatın herkesin kredi borcu var. Bugün 1 litre süt 1 kilogram yem etmiyor. Bu çiftçiliğin yavaş yavaş öldürülmesidir. Biz bu sisteme karşıyız. Bizim için sistem böyle bir sitem olduktan sonra baştaki hafız olsa da, güzel Kuran okusa da, laik olması arasında hiçbir fark yok. Biz sisteme karşıyız. Bizim için sistem değişmediği sürece Tayyip beyin, ya da Kemal beyin olması arasında fark yok. Sonuçta aynı sistemi güdeceklerse biz onun da karşısındayız. 2002’de AK Parti iktidara geldiğinde 1 litre mazot 1 kilogram buğdaya eşdeğerdi. “şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek