DOLAR 32,2742 % -0.01
EURO 35,0979 % 0.02
GRAM ALTIN 2.476,97 % 0,44
ÇEYREK A. 4.049,85 % 0,44
BITCOIN 66.136,80 0.176
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Sarman şimdi daha mutlu

Son Güncelleme :

30 Ağustos 2018 - 10:31

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne yaralı hâlde getirilen “Sarman”, tedavisinin tamamlanmasının ardından sahiplendirildi.

Çorlu Belediyesi şikâyet hattına gelen bir ihbar üzerine olay yerine ulaşan ekiplerimiz yaralı bir kedi buldu. Araba çarpması yüzünden acı çeken ancak son derece uysal olan yaralı kedi barınağa getirilerek tedavi altına alındı.

Sarman adı verilen sevimli kedinin veteriner hekimlerimiz tarafından yapılan kontrolünde sağ arka bacağının birçok noktasında kırık tespit edildi. Kırıkların dokulara zarar vermesi ve uzun bir süre boyunca veterinerlik hizmeti alamamasından dolayı son derece tehlikeli düzeyde enfeksiyon görülmesi, bacağın artık geri döndürülemez olması ve enfeksiyonun hayati bir risk oluşturması nedeniyle amputasyon (uzuv kesme) kararı alındı.

İyi geçen ameliyatın ardından personelimiz tarafından yara bakımlarının yapılmasıyla birlikte zaman içerisinde sağlığına da kavuşan Sarman, bir bacağının da olmaması nedeniyle tekrar sokağa salınamadı. Misafirimiz olduğu süre boyunca Geçici Hayvan Bakımevimizde personelimize arkadaşlık eden Sarman, iki duyarlı vatandaşımız tarafından sahiplenildi.

Yılda ortalama 850 hayvanın sahiplendirildiği Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevimizde sokakta yaşamını idame ettiremeyecek ve eğer sahiplenilmezse ömrünün sonuna kadar barınakta yaşamını sürdürmek zorunda olan ampute hayvanlar duyarlı vatandaşları bekliyor. Hayvan sahiplenmek isteyen duyarlı vatandaşlarımız 444 99 59 no’lu telefondan Bakımevimize ulaşabilir ya da Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevimizi ziyaret edip yetkililerle iletişime geçebilirler.

Habertrak/Ferhat Akgün