DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.745,90 0.762
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ŞEHİR BU ADAMI SEVDİ

Son Güncelleme :

28 Eylül 2020 - 11:33

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Bakanlığı 3. Olağan Kongresi İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrede mevcut ilçe Başkanı Sezayi Çetin, güven tazeleyerek tekrar seçildi.

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Üyeliği döneminde kamuoyunu yakından ilgilendiren konularda etkin muhalefetiyle tanınan ve halk tarafından beğenilen AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Süleymanpaşa’yı AK Parti’ye kazandıran İlçe Başkanı olarak Süleymanpaşa 3. Olağan Kongresi’ne tek aday olarak girerek yeniden ilçe başkanı oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede Divan kurulu belirlendi. Kongrede; Divan başkanlığına Genel Merkez İl Koordinatörü Ali Sevinç, Divan Başkan Yardımcılığına İl Başkan Yardımcılarından Niyazi Kayhan, Katip üyeliklere Minnet Cabbar, Nazan Ürkmez ve Tuğba Türer’den oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajının sunulmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

AK Parti’nin kurulduğu yıldan itibaren teşkilatın her kademesinde görev alan deneyimli isim, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat döneminde AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevinde kamuoyunu ilgilendiren konularda gösterdiği sert muhalefetle halk tarafından tanındı.

MECLİSİ EŞKİNAT’A DAR ETTİ

İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Belediye Meclisi Üyeliği döneminde Süleymanpaşa’nın gelirlerinin heykellere aktarılması konusunda gösterdiği muhalefet ve kamuoyunda yarattığı algıyla geniş halk kitlelerince destek buldu.

Süleymanpaşa Belediyesinin her yıl açık veren bütçesini düzenli aralıklarla vatandaşlarla paylaşan Başkan Çetin, şehrin önceliklerine uygun yatırım ve hizmet yapmadığı gerekçesiyle eski Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı her mecrada eleştirerek mecliste en çok zorlayan isim oldu.

İLÇE BAŞKANI OLMASI BAŞARIYI GETİRDİ

Halk odaklı siyasetiyle Süleymanpaşalı vatandaşların takdirini kazanan Sezayi Çetin, başarılı çalışmalarının ardından Yerel Seçim öncesi Genel Merkez’in görevlendirmesiyle Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’na getirildi. Seçime az bir süre kalmasına rağmen hızla yeni bir teşkilatlanma yapısı kuran Başkan Çetin, uyum içinde çalıştığı Cüneyt Yüksel ile birlikte etkin bir kampanya yürüterek 10 yıllık bir sürenin ardından Süleymanpaşa Belediyesi’ni AK Parti’ye kazandırdılar. Süleymanpaşa’da AK Parti’nin kazanması, muhalefet çevrelerince ağır bir yenilgi olarak görüldü.

AK PARTİLİ KURMAYLARDAN TAM DESTEK

İlçe Başkanlığı’na getirildiği günden itibaren birlik ve beraberlik vurgusu yapan, parti içi küskünleri barıştıran Sezayi Çetin, muhalefet çevrelerince de sempatik bir siyasetçi olarak tanınıyor. Başarılı çalışmalarıyla AK Parti Genel Merkezi’nin tam desteğini alan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve İl Başkanı Mestan Özcan’ın da güvendiği ve desteklediği bir isim olarak öne çıkan İlçe Başkanı Sezayi Çetin, AK Parti Süleymanpaşa 3. Olağan Kongresi’ne teşkilatın ve halkın desteğiyle tek aday olarak yeniden ilçe başkanı seçildi.

“HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Sezayi Çetin, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Genel Merkezimizin takdirleri ile 2019 yılından bu yana ilçe başkanlığımızda görev yapmaya çalışıyorum. Bilgim, becerim ve kabiliyetim nispetince bu davaya katkı sağlamaya çalışıyorum. Bizlere desteklerini esirgemeyen geçmiş dönem il, ilçe başkanlarımız, mevcut il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamıza buradan hürmetlerimi arz ediyorum. Biz 2019 Ocak ayından bu yana göreve geldiğimizde özellikle Tekirdağ’ın kalbi olan Süleymanpaşa’yı almak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Mahalle teşkilatlarımız, il ve ilçe teşkilatlarımızla burada Süleymanpaşa Belediyesi’ni almaya inanmıştık. Buna ilk önce kendimiz inandık. Biz Süleymanpaşa’da belediye meclis üyesi ve grup başkan vekili olarak adeta İstanbul’un surlarını dövercesine 10 meclis üyesi arkadaşımla beraber gerekli muhalefeti yaptık ve nihayetinde 31 Mart gecesi milletimizin teveccühü ile belediye başkanımızın öncülüğünde il başkanımızın, tüm ekibimizin, teşkilatlarımızın katkıları ile başarı elde ettik. Başarı elde etmek çalışmayı gerektirir, fakat başarıyı sürdürmek ondan daha büyük mahareti gerektirir. Onun için bugün bir milat olsun. Ben inanıyorum ki 2024 yılında yapılacak olan büyükşehir belediye başkanlığı seçimini de inşallah 4 belediyemizin örnek çalışmaları ile oluşturacakları rol modelle 2024’te Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığını AK Parti kadroları ile yöneteceğiz. İnanmak başarmanın yarısıymış. Onun için tüm teşkilatlarımız olarak ben şahsen buna inanıyorum. Daha azimle, daha büyük fedakarlıklarla çalışacağız, gecemizi gündüzümüze katacağız ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesini AK parti gönül belediyeciliği ile kavuşturacağız. “dedi.

İlçe Başkanı Çetin’in konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Milletvekili Mustafa Yel de açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Kongreye; AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve AK Partili ilçe belediye başkanları, İl Başkanı Mestan Özcan, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, AK Parti İlçe başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek