DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Şehit öğretmenlere büyük saygısızlık

Son Güncelleme :

17 Kasım 2020 - 11:41

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi otogarı yanında bulunan Şehit Öğretmenler Anıtı bakımsızlıktan içler acısı durumda. Anıtın yazıtının paslanmasından dolayı şehit öğretmenlerin isimleri dahi okunamaz hale geldi. Şehit Öğretmenler Anıtı’nın paslanmış yazıtının değiştirilmesi gerekiyor. Anıtın yazıtı paslanmış ve boyası dökülmüş durumda, bakım onarıma ihtiyaç duyuyor. 

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün anıtların bakımıyla ilgilenmemesine tepki gösteren vatandaşlar; Öğretmenler Anıtı başta olmak üzere tüm anıtların elden geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

BAKIM VE ONARIMDAN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi otogar yanında bulunan Öğretmenler Anıtı’na geçtiğimiz hafta gelen Şehit Neşe Alten öğretmenin arkadaşları anıta geldiklerinde yazan isimlerin bir kısmının okunmadığını dile getirerek üzüntülerini ifade ettiler. 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Öğretmenler Anıtı’nın bakımsız ve paslanmış yazıtının yenilenmesi için Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ve yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor.

“PASLANAN YAZITI DEĞİŞTİRMEK ÇOK ZOR OLMAMALI”

Anıtın yenilenmesi gerektiğini ifade eden bir öğretmen; “Öğretmenler Anıtı maalesef paslanmış halde. Şehit öğretmenlerin bazılarını isimleri okunmuyor. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü anıta sahip çıkmalı. Paslanan yazıtı değiştirmek çok zor olmamalı. “İnandılar Öldüler”, “Şehit Öğretmenlerimiz Türk Ulusu sizi unutmayacaktır.” yazmasına rağmen bizler anıta bile sahip çıkamıyoruz. İnşallah 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi anıtın onarılmasını istiyoruz” diye konuştu. Habertrak/Zekiye Türkkan