DOLAR 32,3979 % -0.13
EURO 34,7936 % 0.14
GRAM ALTIN 2.434,08 % -0,19
ÇEYREK A. 3.979,71 % -0,19
BITCOIN 62.860,01 -0.948
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

“Şehrimizi şenliklerle tanıtacağız”

Son Güncelleme :

26 Temmuz 2021 - 10:09

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin ilk günü dolu dolu geçti. Şenliğin ilk gününde Süleymanpaşa halk oyunları ekibi gösterisi, Emine Özata ve Gencer Savaş Bandosu konserleri düzenlendi.

Şenlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Belediyeler elbette ki yol yapar, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler ve benzeri bir çok İşlerden sorumludur. Belediyelerin asli görevlerinden bir tanesi de kendi bölgesinin değerlerini ön plana çıkaracak organizasyonları yapmak ve tanıtmaktır.” diye konuştu.

Karacakılavuz Mahallesi sakinleri, şenlik alanında stantlar kurarak geleneksel ürünleri sergilediler. Şenlikte keşkek ve Karacakılavuz dokumaları da tanıtıldı.

     

“2020 YILINDA PANDEMİ NEDENİYLE ŞENLİĞİMİZİ YAPAMADIK”

Karacakılavuz yıllarca geleneklerine sahip çıkmış. Karacakılavuz insanlarının bir güzel özelliği var. Onu da anlatmak istiyorum. Karacakılavuz’u hem dokumasıyla, hem de keşkeğiyle dünyada ses getirecek çalışmalara İmza atmamız gerektiğini biliyoruz. Bununla ilgili de biz üstümüze düşen görevi yapalım dedik. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak da 2019 yılında Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ni organize ettik. Biliyorsunuz; 2020 yılında pandemi ile ilgili sıkıntılar patlak verdiği için gerçekleştiremedik. Bu yılda ikincisini gerçekleştirdik. İnşallah bunu büyüterek ilerlemeyi düşünüyoruz. Sadece Karacakılavuz Mahallemizde değil, Ferhadanlı’da İğnecik’te Kiraz Festivali‘ni inşallah daha da büyüteceğiz.

Biz ilk Kiraz Festivali’ni yaptığımızda 2 milyon kişiyi ağırlamıştık. İnşallah önümüzdeki yıl hedefimiz 2.500.000 kişiyi ağırlamak. Hem esnafımızın kalkınmasına, hem de şehrimizin tanıtılmasına fayda getirecek bir organizasyon olsun istiyoruz. “diye konuştu.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

   

Karacaklavuz’un adını duymayan bazı vatandaşların olduğunu söyleyen Başkan  Yüksel; “Burada küçük bir bilgilendirme yapayım. Karacakılavuz sakinleri tüm Trakya’nın en çalışkan insanlarıdır. Özellikle kadınları. Güler yüzlüdür, samimidir, merttir. O yüzden sizleri Karacakılavuz’da ağırlamak onlar adına bir gururdur. İki gün boyunca yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği, herkesin kendine vakit ayırabileceği, kendinden bir şeyler görebileceği bir organizasyon olacak. Sağ ve sol taraflarda kurulmuş çadırlarımız var. Onlarda da güler yüzlü esnaflarımız var. Hemen hemen her şeyi görebilirsiniz. Özellikle de kadınlarımızın kendi ürettiği el ürünü hem dikiş nakış hem de gıda ürünlerini bulabilirsiniz. Karacakılavuz’da yok yok. “diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konumlarının ardından stantlar gezildi. Daha sonra ise; Süleymanpaşa halk oyunları ekibi gösterisi, Emine Özata ve Gencer Savaş Bandosu konserleri düzenlendi. Şenliğin açılışına Süleymnapaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin ikinci gününde İrem Derici ve Salih Demirci konserleri gerçekleştirilecek.