DOLAR 32,3983 % -0.13
EURO 34,8049 % 0.14
GRAM ALTIN 2.440,32 % 0,07
ÇEYREK A. 3.989,92 % 0,07
BITCOIN 62.530,01 -1.709
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Şentop’tan belediyeye ağır suçlama

Son Güncelleme :

19 Haziran 2018 - 10:38

Belediye İnce’nin afişlerini finanse ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi imkânları ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim afişlerinin finanse edildiğini iddia eden AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Milletvekili Mustafa Şentop, “Belediye İmkânlarını bu propaganda da kullanacaksa veya kullanılmışsa o konuda da bir açıklama bekliyoruz” dedi.

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Milletvekili Mustafa Şentop, Milletvekili Adayı Çiğdem Goncagül ile birlikte Özcanlar Sahil Restoran’da kahvaltılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar, İlçe Seçim İşleri Başkanı Sezai Çetin ve partililer katıldı.

İSKİ’DEN YARDIM İDDİASI

Çorlu’da yaşanan su kesintisi ile ilgili tartışmalara değinen Şentop, “TESKİ Çorlu’da bir mahalleye su veremeyince İSKİ’den yardım talep etti. İSKİ’nin bir dinleme ekibi var. Arıza ve kaçakların nerede olduğunu tespit eden bu Türkiye’de bir tek İSKİ’de var. Yardım istemeleri normal bir şey kurumlar arası yardımlaşma olabilir. Bende bunu ifade ettim. Mahalleye su verememe olayını garipsedim. 1 saate su verin yoksa İSKİ’den yardım isteyin. Sonuçta İSKİ tecrübeli bütün İstanbul’a su veriyor onlar arızayı bulabilir. İstanbul’da düşündüğünde birkaç saat içerisinde su sorunu yaşanıyor ama hal oluyor. On yıl içerisinde İstanbul’da su sorunu da bir ya da iki kez olmuştur. Çorlu’da üç ya da 4 günü buldu bu su sıkıntısı bende bu konuyu dile getirince sayın başkan ‘böyle bir talepte bulunulmamıştır’ dedi. Anladığım kadarıyla bu resmi bir temas değil. Nedir bu TESKİ genel müdürü İSKİ genel müdürünü arar bu konuda yardım ister. Bu iş böyle olur yani resmi iki farklı kurum var. Öyle değil de İSKİ’nin bir personelini aman müdürler duymasın siz gelin bu işi hal edin gibi ayartmaya çalışmışlar anlaşılan o ama tabi tecrübeli kurumsal bir yapı amirlerine soracak edecek ona göre karar verecek. İSKİ gelecek karar verecek onların özel ekipmanları var. Bu ortaya çıkınca ‘biz böyle bir şey talep etmedik’ dedi” diye konuştu.

Eleştirilerini sürdüren Şentop, “Hep siyasi istismardan bahsediyor. Kamu kuruluşu diyor TESKİ’ye bunu karalamaya çalışıyorlar diyor kendi İSKİ’yi karalamaya çalışıyor. Buna siyasi istismar diyor kendisi memur mu ? siyasetçi değil mi ? Biz eleştirince siyasi istismar o eleştirince mutlu dünya görüşü oluyor. Kafası karışık bir yönetimle karşı karşıyayız. Yaptıkları yanlışları savunurken kamu kuruluşu falan diyor ama eleştiriye gelince Cumhuriyet Halk Partili oluyor. Siyasetçiyse siyasetçi olarak kalsın yok ben siyasetçi değilim diyorsa kamu görevlisi olarak görevini yapsın” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim afişlerinin Büyükşehir imkanları ile yapıldığını ileri süren Şentop, “Orta refüjdeki bayraklamalar siyasi propaganda İstanbul girişinden baktığında ya bir elektrik aydınlatma direğinde Albayrak bir arkasındaki direkte Muharrem İnce ardışık olarak veya da aynı direkte bir tarafında Albayrak bir tarafında Muharrem İnce fotoğrafı var. İlçe seçim kurumları bu siyasi propaganda malzemelerinin nereye asılacağını belirtiyor. Elektrik aydınlatma direkleri bu tür malzemelerin asılacağı yerler değil. Bunların asılması yanlış suç bile teşkil edebilir. Çok İlginç değil mi Muharrem İnce ile Büyükşehir Belediyesinin afişleri aynı direklere asılmışlar aynı malzemeden yapılmışlar büyükşehir belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi finansmanında çalışmıyor. Tekirdağ’daki bütün partilerden vatandaşlarımızın ödediği vergilerle faaliyet gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi Muharrem İnce’nin afişlerini mi finanse ediyor yoksa Muharrem İnce Büyükşehir Belediyenin afişlerini mi finanse ediyor. İkisi ayrı ayrı mı ödüyorlar. Malzeme aynı asılırken aynı elden çıkmış gibi gözüküyor. Belediyenin imkanlarının sadece bir Cumhurbaşkanı adayı için kullanılması çok rahatsız edici bir görüntü. Bu seçim kurulu ve seçim kanunlarına aykırı bir durum. Bu propagandayı Kadir Albayrak yapacaksa uygun yerlere asabilir. Belediye İmkanlarını bu propaganda da kullanacaksa veya kullanılmışsa o konuda da bir açıklama bekliyoruz.” Dedi.

Habertrak/Ferhat Akgün