DOLAR 32,3979 % -0.13
EURO 34,7936 % 0.14
GRAM ALTIN 2.434,08 % -0,19
ÇEYREK A. 3.979,71 % -0,19
BITCOIN 62.860,01 -0.948
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Süleymanpaşa Belediyesi batıyor mu?

Son Güncelleme :

07 Şubat 2019 - 13:40

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sezayi Çetin, belediyenin gelecek döneme ciddi borçla gireceğini söyledi.

Meclis toplantısında konuşan AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 1 yıl önce 32-38 bin bandında seyreden borcunun katlanarak arttığını vurgulayarak “Son dönemece girdiğimiz bu günlerde belediyemizin 14 milyon gibi bir borçlanma talebinin olduğunu görüyoruz.  Yani seçimler bittiğinde gelecek döneme yaklaşık 80-100 milyon bendinde borcu olacağını ön görüyoruz. Son alınan borçlar ile birlikte belediyemizin ciddi faiz yükünün altına girdiğini görünüyor. 2017 yılına ait mali bütçeyi incelediğimizde tarafımıza verilen rakamları bu evraklarda da gördük. Bu parayı nerede ne için kullanacağınız konusunda da meclisimizi aydınlatırsınız.” dedi.

 “80-100 MİLYON BORCU OLACAĞINI ÖN GÖRÜYORUZ”

Çetin, 2017 yılına ait mali bütçenin incelendiğini ancak bütçenin kullanılacağı alan ile ilgili de bilgi verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Malumunuz yerel seçimlere şurada 2 aydan az bir zaman kaldı. Şunu görüyoruz. Bundan 1 yıl önce grubumuzun nezdinde şahsıma belediyenin borcuyla bir evrak verdiniz. Sizin verdiğiniz evraka göre belediyemizin 32-38 bin bandında çok net bir rakam hatırlayamadığım için söylüyorum. Bir borç olduğunu söylüyorsunuz fakat o günden bu yana borçlanması ve kredisi kullanılması noktasında 3-4 kez size yetki verildi. Görüyoruz ki şurada son dönemece girdiğimizde belediyemizin 14 milyon gibi borçlanma talebinin olduğunu görüyoruz. Bu borcun benim şahsi kanaatime göre seçimler bittiğinde gelecek döneme yaklaşık 80-100 milyon bendinde borcu olacağını ön görüyoruz. Yani son alınan borçlar ile birlikte belediyemizin ciddi faiz yükünün altına girdiğini maalesef ki görüyoruz. 2017 yılına ait mali bütçeyi incelediğimizde tarafımıza verilen rakamları bu evraklarda da gördük. Bu parayı nerede ne için kullanacağınız konusunda da meclisimizi aydınlatırsınız” değerlendirmesinde bulundu.

“BELEDİYE BATIYOR MU?”

Çetin, Süleymanpaşa Belediyesi’nin sürekli borçlanmaya gittiğini belirterek “Şunu görüyoruz. Geçen mecliste bir ifade kullandınız. Dediniz ki ‘belediyemiz mazot, yakıt alımıyla ilgili ihaleye çıkılmasına rağmen firmalardan bir talep olmadığını…’ yani ifadelerimin kastını aşmasını istemiyorum ama 2019 yılı Ocak ve Şubat ayından ibaret değildir. Takdir ederseniz bundan sonraki gelecek belediye yönetimi bunu kendisi de kullanmak isteyebilir. Siz bugün bu borçlanmayı aldığınız zaman Mart ayının 31’ine kadar bu parayı kullanacağınızı ben tahmin ediyorum. Kullanmayacaksanız eğer niye alma ihtiyacı duyuyorsunuz? Geçen bana verdiğiniz evrakta 32 milyon borcu olduğunu söylediniz. Bu nasıl iştir ki borcu ‘ödüyoruz’ diyorsunuz. Durmadan da borçlanma yapıyorsunuz. Kendi çapımda işletmem var. Ben buraya borç ödüyorsam tekrardan borç almak, Ali’nin parası ile Veli’nin borcunu ödeme şansına sahip değilsiniz. Kaldı ki 3 veya 4 kez borçlanma yapıyoruz. Ödediğimiz para 5 milyon diyorsunuz. Sadece bu rakamın 14 milyon borçlanma bundan daha öncede 10-20 milyon borçlanma yaptığınıza bu meclis şahittir. Böyle bir şeyin olmasının mümkünü yoktur. Belediye’nin yakıt ihalesine firmalar girmiyor dediğinizde aklıma deli deli sorular geliyor. ‘Süleymanpaşa Belediyesi batıyor mu?’ diyor. Şu an ki görüştüğümüz gündem maddesini karnımdan çıkararak söylüyorsam yanılıyorum. Kamuoyunda sizi itibarsızlaştırmak ve ya belediyenin kurumsal kimliği üzerinden şahsınızı rencide edecek, itibarsız kılmak için söylemiyorum. Geçen sene denetleme komisyon üyesi olarak katıldığımız 5 arkadaş ile imza altına aldığımız mali işlerin vermiş olduğu evraka istinaden burada bir konuşma yaptım.47 milyon 920 bin lira borcumuz vardır diyor. Belediyenin vermiş olduğu evraka meclis üyeleri olarak imza attık. Yerel gazetelerin birçoğu da gündeme getirdi. Komisyon çalışması devam ediyor” şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan