DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.877,99 -1.983
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

SÜLEYMANPAŞA’NIN GÜVENLİĞİNE DESTEK

Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 13:08

SÜLEYMANPAŞA’NIN GÜVENLİĞİNE DESTEK

JANDARMA VE EMNİYETE ARAÇ TAKVİYESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa ilçesinin asayiş ve güvenliğinin daha yüksek düzeyde sağlanabilmesi amacıyla Süleymanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na araç desteğinde bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi meclisinden oybirliği ile geçen karara göre; 5 araçlık destek sağlanacak. Böylelikle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın araç eksikliği giderilmiş olacak.

ARAÇ SAYISI YETERSİZ VE BİR KISMI 10 YAŞIN ÜZERİNDE

Mart ayı meclis toplantısında Süleymanpaşa İlçesinde güvenlik ve asayiş hizmetlerinin en üst düzeyde gerçekleştirilmesi, vatandaşların huzur içerisinde yaşamaları için fedakarca görev yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bu hizmetleri iyi bir şekilde yürütebilmeleri, devriye hizmetleri ile suç ve suçluların en hızlı şekilde takip edebilmeleri ve olay mahalline en kısa zamanda intikal edebilmeleri için mevcut araç sayısının istenilen düzeyde olmadığı gibi, araçların bir kısmının da 10 yaş üzerinde olmalarından dolayı yeterli ve beklenilen düzeyde hizmet vermekte zaman zaman sıkıntılar yaşandığından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

5 ARAÇLIK DESTEK OLUNACAK

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından araç satın alıp tahsis edebileceği gibi Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Tekirdağ İl Şubesinin hesabına Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için ifadesini kullanarak her bir araç için 650.000,00 TL bağışta bulunulması halinde (KDV ve ÖTV ödenilmeden) ihtiyacı karşılayacak vasıfta bir araç alınabileceği, Güvenlik kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 5 adet aracın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınması ve ya hesaba bedelinin bağış olarak yatırılması talebi  görüşüldü. Konu ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. Habertrak/Serhat Yeşilipek