DOLAR 32,5492 % 0.27
EURO 34,9215 % 0.36
GRAM ALTIN 2.432,25 % -0,26
ÇEYREK A. 3.976,72 % -0,26
BITCOIN 63.200,00 -0.554
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TAL’da mezuniyet coşkusu

Son Güncelleme :

12 Haziran 2019 - 14:50

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından 29. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Tekirdağ Anadolu Lisesi, 29. Döneminde 188 öğrencinin mezuniyet heyecanına ortak oldu. Yıllar önce Tekirdağ Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin de yer aldığı mezuniyette, okulun geleneksel hale gelen Köfte Günü de veliler ve öğrencilerden tam not aldı.

2018- 2019 Tekirdağ Anadolu Lisesi (TAL), bu yıl mezun olan 188 öğrencinin tören alanındaki yerlerini almasıyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sırasıyla sahneden inen öğrenciler yerini alırken, aileler ise çocuklarının fotoğraflarını çekme yarışına girdi.

“TAL’DA MEZUNİYET GECELERİ BAMBAŞKA GÜZELLİKLE BİR TABLODUR”

Tekirdağ Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Solak, açılış konuşmasında, “Bu gece de heyecanımız, sevincimiz, gururumuz ortak bir bitişin hüznünü, yarınların heyecanına tüm coşkusuyla bir arada yaşadığımız bu anlamlı gecemizde duygularımızı paylaşıp, teşriflerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. TAL’da mezuniyet geceleri bambaşka güzellikle bir tablodur. Çünkü TAL’ın dünü ve yarını heyecan ve özenle bir araya gelir. Şu an heyecan içindeki yeni mezunlarımızla eski mezunlarımızı bu iki gurur tablosunu bir arada görmek bizler için paha biçilmez bir mutluluktur. Geleneksel hale getirdiğimiz mezuniyetlerinin 25. Yılında okulumuzda buluşan eski öğrencilerimizi bu gece de aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu ifade ediyor, bu özel geceyi güzel bir anıya dönüştürdükleri için kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. TAL tek sözcükten ibaret değildir. TAL diye yazılır. Vefa diye okunur. Samimiyet diye okunur. Özgüven diye okunur. Vefa’nın, samimiyetin, özgüvenin en güzel örneğini hayata atılmış olan mezunlarımız özveriyle daima sergilemekte. Onlar okullarına dört elle sarılmakta, bu ikinci yuvalarını gönüllerinin başköşesine oturtmaktadır. 4 Mayıs Cumartesi günü düzenlediğimiz dün ve yarın TAL’da etkinliğimizde çalışma hayatına atılmış mezunlarımız meslek seçimi konusunda karar aşamasında olan yolun başındaki gençlerimizle bilgi, görgü ve deneyimlerini aktardılar. Kendilerine kucak açan, kendilerini bilgi ve şefkatle donatan ikinci yuvalarına vefalarını tüm samimiyetiyle gösterdiler. Bu aidiyet duygusunun en somut ve en güzel örneklerinden bir tanesidir. O günde bu gecede yaşadığımız duygusal birliktelik, aynı zamanda Tekirdağ Anadolu Lisesinin kurumsal kimliğe sahip oluşunun da bir kanıtıdır. Tekirdağ Anadolu Lisesi kurumsal bir yapıdır. Bu kurumsal kimlik onu köklü, sürekli, tutarlı, ısrarlı, her yerde görünür, fark edilir ve diri kılar. Okulumuzun kurumsal kimliğinin oluşmasında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin, çalışanlarımızın her birine özveriyle katkıda bulunduğunu önemle vurgulamak isterim.” İfadelerini kaydetti.

“ÇOCUK YETİŞTİRMENİN NE DENLİ ZOR SORUMLULUK OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Müdür Mehmet Solak, öğrencilerin sorumluluklarını severek üstlendiklerine değinerek, “Sayın velilerimiz çocuk yetiştirmenin ne denli zor bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Onlara dair yaşanan kaygılar, çatışmalar, heyecanlar aslında çocuklarımız yetiştirirken gösterdiğimiz özenin en belirgin ifadesidir. Bu öznenin sorumluluğunu kurum olarak bizler ve siz değerli velilerimiz severek üstleniyoruz. Yaşadığı zamanı doğru okuyan, geleceği şimdiden öngörebilen milli ve manevi değerlere hürmetkâr ve sahip gençler olarak yetiştirdiğimizde görevimizi yapmış olacağız. Bu düşünce ve duygularımla çocuklarımızı emanet aldığımız bu dört yıl boyunca gösterdiğiniz fedakârlıklardan yanımızda kararlı, destekleyici duruşunuzdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ OKULLARINDAN BİRİ”

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Tekirdağ Anadolu Lisesi Türkiye’nin en iyi okullarından biri olduğuna vurgu yaparak, “Tekirdağ’ın 11 ilçesinde 800’ e yakın resmi ve özel kurum var. Her birinin bizim için değeri elbette ki çok fazladır. Ama şahsım için Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin çok farklı yeri. Tam 22 yıl merdivenlerden inip çıkmış. Bu okulda dersler girmiş. Sevgili öğrencilerime Leyla’ya vurgun Mecnun’u anlatmış. Tam 22 yıl kendi ellerimizle diktiğimiz şu ağaçların nefes alışverişlerini dinlemiş, tam 22 yıl önce değerli öğrencilerimin kalp atışlarını izlemişiz. Hayalleri, hülyaları, kaygıları, endişeleri, umutlarına şahit olmuşuz. Yaramazlıklarına kızmış, muzipliklerine gülmüşüz. Mahcup oldukları vakit duygulanmışız. Bu nedenle Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin elbette ki şahsım için değeri kıymeti çok daha farklı. Şahsım için böyle ama esasen Tekirdağ Anadolu Lisesi aynı zamanda Türkiye’nin en iyi okullarından biri. Bölgemizin de en iyi okuludur.” Değerlendirmesinde bulundu.

Emekli olan dört öğretmene plâket verilerek, duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri istendi. Ardından Tekirdağ Anadolu Lisesi 5. Dönem mezunu öğrencilerine sahnede plâket verildi. Mezuniyet birincisi olan öğrenci yaş kütüğüne plâket çakmasıyla büyük alkış aldı. Dilek balonlarının uçurulması ile müzik şölenin de aileler çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

Köfte ayran satışı da yapılarak, uzun kuyruklar oluştu. Okulun giderlerine maddi olarak katılımcılar tarafından destek verildi.

Mezuniyet törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, yöneticiler, öğrenciler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

Habertrak/Özlem İnan