DOLAR 32,2828 % 0.01
EURO 35,0356 % -0.16
GRAM ALTIN 2.473,71 % 0,30
ÇEYREK A. 4.044,52 % 0,30
BITCOIN 66.218,01 -0.088
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Tedbirler bilimin ışığında alınmalı”

Son Güncelleme :

02 Nisan 2021 - 11:45

Koronavirüs sürecinde vefat eden sağlık çalışanları Tekirdağ’da bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı. Tüm sağlık kurumlarında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilirken Tekirdağ Tabip Odası tarafından Süleymanpaşa ilçesi Çiftlikönü Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Yaşanan kayıplara rağmen sağlık çalışanlarının her durumda görevlerinin başında olduğunu belirten Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Gamze Varol; “Pandeminin 14. ayında bile korumada en etkili araç olan aşının geleceğimizi de kuşatacak biçimde temin edilip edilemeyeceğine dair kuşkular devam ediyor. Vaka sayısında, vefat sayısında olduğu gibi aşının sayısı ve geliş zamanlaması konusunda da şeffaf olunmayan bir anlayışın güven telkin etmeyen beyanlar ve vaatler dinlemek istemiyoruz. “diye konuştu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Gamze Varol, basın açıklamasında bulunuldu.

“TEDBİRLER BİLİMİN VE AKLIN IŞIĞINDA ALINMALI”

Koronavirüs sürecinde on binlerce vatandaşla birlikte hekim ve sağlık çalışanı ölümlerinin de devam ettiğini söyleyen Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Gamze Varol; “Hekimler için başkalarının hayatını kurtarma çabasının kendi hayatlarına mâl olabileceği gerçeğini kendi hayatı ile gösteren hocamız şahsında kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımıza ve ekip arkadaşlarımıza saygı gösterme ve anılarına sahip çıkma günü. Türk Tabipleri Birliği tarafından kabul edilmiş, COVID-19 Pandemisinde en ön safta mücadele edip, görevinin gereğini her şartta yerine getirmeye çalışırken yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü. Bugün, bütün salgınlarda olduğu gibi COVID-19 Pandemisinde de ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel bütün tedbirlerin bilimin ve aklın ışığında alınması, kuralların büyük bir ciddiyetle ve tavizsiz biçimde uygulanması gerektiğini hatırlatma günü. 1 Nisan artık bizim için; toplum sağlığının, insan yaşamının keyfiliğe, kuralsızlığa, tedbirsizliğe, liyakatsiz yetki kullanımına terk edilemeyeceğini; insan yaşamının şakaya, ironiye izin vermeyeceğini görme ve gösterme, anlama ve anlatma günü. Toplumsal yaşamın ihtiyaçları ve bilimsel aklın gereklerine uyulmayan bir ortamda, yasakların, kuralların yaptırımların ve cezaların kişiye, gruba, partiye, zümreye göre değişerek uygulandığı bir sözde “salgın yönetimi” altında hekimlik yapmaya devam ediyoruz. “diye konuştu.

“394 ARKADAŞIMIZI YİTİRDİK”

Koronavirüsün yanı sıra onlarca hastanın ertelenmiş derdine şifa olmaya çalıştıklarını dile getiren Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Gamze Varol; “Azalmak bir yana her geçen gün ürkütücü rakamlara ulaşan COVID-19 hastalarının yanı sıra yüzbinlerce COVID19 dışı hastanın ertelenmiş derdine şifa olmaya çalışıyoruz. Sadece ülkemizde değil bütün dünyada bilim insanlarının hemfikir olduğu; pandemide elimizdeki en etkili araç olan aşı gerçeğinin ülkemizdeki yansımalarını, aşının tedarikinde ve uygulanmasında yaşanan gecikmeleri kaygıyla izlemeye devam ediyoruz.  Pandeminin 14. ayında bile korumada en etkili araç olan aşının geleceğimizi de kuşatacak biçimde temin edilip edilemeyeceğine dair kuşkular devam ediyor. Vaka sayısında, vefat sayısında olduğu gibi aşının sayısı ve geliş zamanlaması konusunda da şeffaf olunmayan bir anlayışın güven telkin etmeyen beyanlar ve vaatler dinlemek istemiyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu yitirdiğimiz 1 Nisan 2020 gününden bugüne 1’i hekim, 2’si Tekirdağ’dan olmak üzere 152 hekimi ve 242 sağlık çalışanını, toplamda 394 ekip arkadaşımızı yitirdik. “ifadelerini kulandı.

“HER ŞEYE RAĞMEN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Sağlık çalışanların her zaman görev başında olduğunu belirten Dr. Gamze Varol; “Yaşadığımız kayıplara, yüreklerimizi dağlayan acıya rağmen her durumda görevimizin başındayız. Tek bir hastamızın mağduriyet yaşamaması için yeminimizin gereğini yerine getirmeye hazırız. Yeter ki, başka hekimler, başka sağlık çalışanları ölmesin. Yeter ki tek bir yurttaşımızın daha evine ölüm acısı düşmesin…  Bunun da ön koşulu; ülkeyi, sağlık sistemini ve COVID-19 salgınını denetleyen ve yöneten bütün kurum, sorumlu ve birimlerin; Siyasal ve etik sorumluluktan kaçmadan, bilimsel yol ve yöntemden uzaklaşmadan akılcı önlemlerle, vicdanını yitirmeden salgınla mücadele etmesidir! Yitirdiğimiz bütün meslektaşlarımızın anılarına saygı ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizle. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek