DOLAR 32,3979 % -0.13
EURO 34,7936 % 0.14
GRAM ALTIN 2.434,08 % -0,19
ÇEYREK A. 3.979,71 % -0,19
BITCOIN 62.860,01 -0.948
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Tekirdağ kültürde çağın gerisinde kaldı

Son Güncelleme :

16 Nisan 2020 - 13:46

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün korona tedbirlerini umursamadan başlattığı  “Kitaplar Bizden Okuması Sizden” isimli teknolojinin gerisinde kalan kitap getirme kampanyası tepki çekti.

Tüm dünya korona virüsünden kurtulmanın yollarını ararken, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşlara, raflardan kitapları götürüp sonra o kitaplar teslim alarak tekrar kütüphane raflarına geri koyacak bir uygulamayı hayata geçirdi.

100 bin kitabın evlere gönderilmesi planlanan kampanya ile ilgili kitapların dezenfekte süreci vatandaşlar tarafından sorgulandı.

Kitapların geri alınması ve alındıktan sonra nasıl dezenfekte edileceği konusun akıllarda soru işaretleri kaldı.

Birçok ilde çağın gerisinde kalan evlere kitap gönderme sistemi sona erirken ve evlerde dijital sisteme yüklenen raflardaki kitaplar okunurken Tekirdağ’da ise tüm önlemlere rağmen evlerde dezenfekte edilip edilmediği belli olmayan kitapların böyle bir kampanya ile gönderilmesi tepkileri topladı.

Vatandaşlar, kitap okunmasına değil dezenfektesinin nasıl yapıldığı belli olmayan bir kitap kampanyasının vatandaşların psikolojini nasıl etkileyeceğinin de belli olmadığını belirterek; “Kitap kampanyaları desteklenmelidir. Ancak teknoloji çağında ve korona virüs salgını döneminde evlere kitap servisi mi olur? Artık kütüphaneler dijital ortama taşındı. Anlaşılan Tekirdağ teknolojinin gerisinde kaldı. Evlerine kitap götürülen vatandaşlar bu kitapların nasıl dezenfekte edildiği konusunda bilgi sahibi değiller. Vatandaşlar eline aldıkları kitabı korkarak okuyacaklar, içleri rahat olmayacak.  Habertrak/Serhat Yeşilipek