DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ lavanta cenneti olacak

Son Güncelleme :

26 Mayıs 2022 - 14:16

LAVANTA TARLASINDA DEFİLE YAPILACAK

Tekirdağ’daki 10 lavanta bahçesinin sahibi bir araya gelerek yaz döneminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması beklenen lavanta tarları ve lavantadan elde edilen ürünlerin ekonomiye katkıları hakkında açıklamada bulundular.

Tekirdağ’daki tüm lavanta tarlarına geçtiğimiz yıl yaklaşık 150 bin ziyaretçi geldiğini söyleyen Rue Lavande sahibi Ahmet Akçakaya: “Lavanta sezonunun açılmasıyla bireysel ziyaretler dışında etkinliklere ev sahipliği yapmaya da başlıyoruz. İlki bahçelerimizden birinde 25 Haziran’da olup ünlü modacı Cafer Andıç’ın defilesi ile moda severleri bir araya getirecek.”diye konuştu.

 

Tekirdağ’ın lavanta tarlaları ile anılmaya başladığını dile getiren Ahmet Akçakaya: “Biz Mavi Gözlü Şehrin Lavanta Kokulu Bahçeleri olarak 2021 Haziran ve Temmuz aylarında bizleri ziyaret eden Türkiye’nin birçok yerinden gelen halkımıza teşekkür etmek amacıyla toplandık. Bugün Tekirdağ’daki 10 Lavanta Bahçesinin sahibi olarak sizlerin karşınızdayız. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki geçen yıl Tekirdağ’ın Lavanta günlerinin başladığı, birçok güzelliğin habercisi olan ilk yıldı. Daha önceki yıl bir bahçemiz zaten misafirlerini ağırlamaya başlamıştı ama Tekirdağ’ın Lavanta ile birleşmesi ve birçok bahçenin de faaliyete geçmesiyle Mavi Gözlü Şehrin Lavanta Kokulu olarak ta anılmaya başladığı yıl 2021 diyebiliriz. Bu bahsettiğimiz ilk yıl çok fazla kamuoyunda duyulmamış olmasına rağmen İnternetten, Televizyondaki haberlerden, eş ve dostlarının paylaştığı videolardaki konumlarda görüp gelen burada hoş vakit geçirdiğini belirten 150 bin vatandaşımızı ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Kendilerine Tekirdağ’ın Lavanta Bahçelerini yani bizleri tercih ettiği için buradan bir kez daha teşekkür ederiz. Bu sene ve bundan sonraki senelerde söylemiş olduğumuz sayının daha da artarak devam edeceğinden eminiz. Bunun yanında Tekirdağ’ımızın dışından gelen birçok misafirimiz den Tekirdağ’a ilk kez geldiklerini de duyduk, bu da bahçe sahipleri olarak bizi, Tekirdağ’ımızın Turizmine verdiğimiz katkının somut bir göstergesi olarak gururlandırmıştır. Hepimiz pandeminin yaşattığı olumsuzlukları, moral bozukluklarını atlatmak istiyoruz. Bunun içinde İstanbul’un yanı başında yer alan mavi gözlü şehrimizin Mor renkli Lavanta bahçeleri, sizleri bu bütün olumsuzluklardan uzaklaştırmak ve keyifli bir gün geçirmeniz için bekliyor.” İfadelerini kullandı.

25 HAZİRAN’DA DEFİLE DÜZENLENECEK

Lavanta tarlarında düzenlenecek etkinliklere değinen Akçakaya; “Lavanta bildiğiniz gibi stres, baş ağrısı, uykusuzluk gibi birçok probleme de iyi gelmektedir. Bahçelerimizde sadece fotoğraf çekilip anı biriktirmeyecek doğanın içinde beyaz kelebeklerin etrafınızda uçuşup, Lavantanın üstüne konduğu o muazzam görüntüleri yaşayarak ta kendinizi çok başka hissetmenin yanı sıra, Lavantanın yağ toplayıp o güzel kokusunu rüzgâra vermeye başladığında da bahçemizde bu bahsettiğimiz huzuru daha da fazla bulacaksınız. Bahçelerimiz Haziran ayında kapılarını tüm doğa severlere açıyor. Mor renginin en canlı olduğu Haziran ayının ortasıyla, Temmuz ayında mutlaka buralara gelmeniz doğanın sunduğu bu eşsiz renk şölenine şahit olmanızı öneririz. Lavanta sezonunun açılmasıyla bireysel ziyaretler dışında etkinliklere ev sahipliği yapmaya da başlıyoruz. İlki bahçelerimizden birinde 25 Haziran’da olup ünlü modacı Cafer Andıç’ın defilesi ile moda severleri bir araya getirecek.” şeklinde konuştu.

 

Akçakaya’nın konuşmasının ardında söz alan Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ’da lavanta yetiştiriciliğin her geçen gün arttığını ve bu sayede hem ziyaretçi çekildiğini hem de ekonomiye katkı sağlandığını ifade etti.

Habertrak/Serhat Yeşilipek