DOLAR 32,5095 % 0.15
EURO 34,9205 % 0.09
GRAM ALTIN 2.437,63 % 0,10
ÇEYREK A. 3.985,52 % 0,10
BITCOIN 62.984,44 -1.026
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Tekirdağ’a yakışıyor mu?

Son Güncelleme :

13 Kasım 2020 - 11:40

“Üç Kemaller Diyarı” olarak anılan Tekirdağ merkez Süleymanpașa’da, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin büyük temsilcilerinden, 5. ve 6. Dönem Tekirdağ Milletvekilliği yapan ünlü şair ve yazar Yahya Kemal Beyatlı’nın anıtı bakımsızlıktan içler acısı hale geldi.

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde sahile inen merdivenlerin yanında yer alan Yahya Kemal Beyatlı Anıtı’nın çevresi ve heykelinin konulduğu platformun bakımsız hali, vatandaşlardan tepki çekti.

VEFATININ 62. YILDÖNÜMÜ UNUTULMUŞTU

1 Kasım’da Yahya Kemal Beyatlı’nın vefatının 62. Yıldönümü, Tekirdağ’da anılmayarak unutuldu. Beyatlı’nın 2 Aralık olan doğum gününde ise hatırlanması bekleniyor. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bulunduğu binaya da Yahya Kemal Beyatlı’nın adı verilmiş durumda. Tarihçiler, yazarlar ve şehrin ileri gelenleri ölüm yıldönümünde unutulan Yahya Kemal Beyatlı’nın hiç olmazsa doğum gününde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hatırlanması gerektiğini dile getirdiler.

Beyatlı’nın ölüm yıldönümü, ülkemizin birçok ilinde anılmış ve program düzenlenmiş olmasına karşın Tekirdağ’da ne Valilik ne de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hiçbir platformda anılmadı. Tekirdağ kamuoyunun büyük tepkisini çeken bu eksikliğin ardından kısa bir süre sonra ise heykelin bakımsızlığı vatandaşların dikkatini çekti.

TEKİRDAĞ’IN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİ

Heykelin üzerine konulduğu platformun çevresinin boyalarının silinmiş ve heykelin çevresinde de hayvan dışkılarının uzun süredir orada yer aldığı gözlemlendi. Ayrıca heykelin yer aldığı kaldırıma bir büyük bir de küçük iki adet çöp kutusu yerleştirilmesi anıtın önünün kapanmasına sebep oluyor. Tekirdağ’a gelen yerli ve yabancı turistlere kentin değerlerinden biri haline gelen Yahya Kemal Beyatlı’yı tanıtmak en önemli vazifemiz olması gerekirken, anıtının adeta yok sayılması kamuoyundan tepki toplamaya devam ediyor.

Vatandaşlar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bir an önce tarihi eser ve kent ile özdeşleşen önemli kimliklerimize acilen sahip çıkması bekleniyor.

Habertrak/Özlem İnan