DOLAR 32,3764 % -0.15
EURO 34,7905 % -0.19
GRAM ALTIN 2.424,76 % -0,42
ÇEYREK A. 3.964,48 % -0,42
BITCOIN 63.758,85 1.18
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

TEKİRDAĞ’DA 19 MAYIS COŞKUSU

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 11:33

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Tarihi Valilik Binası önünde Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler ve Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün; “19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır.” diye konuştu.

   

“ESARET ALTINDA YAŞAYAMAYACAĞIMIZIN TÜM DÜNYAYA DUYURULDUĞU TARİH”

19 Mayıs’ın milletimizin varlık mücadelesinin ilk adımı olduğunu aktaran Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün; “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 102. Yıl dönümünde, sizleri en içten duygularla selamlıyorum. Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin esaret altında yaşayamayacağının Samsun’dan başlayarak tüm dünyaya duyurulduğu tarihtir. Aziz milletimizle birlikte İstiklal mücadelemizin meşalesini yaktığı gündür. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. 19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyetin ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle birlik ve dayanışına içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyetinin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır. Milletimiz, bugüne kadar Cumhuriyetinizin bekasını, Milletimizin kardeşliğini, milli ve manevi değerlerimizi hedef alan saldırılara geçit vermediği gibi bundan sonra da gerçekleşebilecek saldırılara canı pahasına karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu tüm dünyaya göstermeye devam edecektir. “dedi.

İl Müdürü Üzgün sözlerini şöyle tamamladı; “İstiklal mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bugünün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 102 yıl önce Samsun’a çıkışı ile bağımsızlık mücadelemizi başlatan Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin ve aziz millletimizin’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “

Törene; CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, DEVA Partisi İl Başkanı Hasan Berk Çebi, MHP İl Başkanı İlker Yücel, ilçe başkanları, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek