DOLAR 32,2611 % 0.03
EURO 35,2303 % 0.21
GRAM ALTIN 2.525,19 % 0,98
ÇEYREK A. 4.128,68 % 0,98
BITCOIN 67.121,93 0.018
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

TEKİRDAĞ’DA HER BEŞ ÖLÜMDEN BİRİ KANSER…

Tekirdağ’da,Kırklareli’de,Edirne’de her 5 ölümden 1’inin kanser hastalığına bağlı olduğu iddia edildi.

Bu iddia yenilir yutulur gibi değil.

İddia sahibi ise Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu.

Gündoğdu bu iddiayı bilim insanlarımızın araştırmasına göre yaptığını belirtiyor..

Hatta çok önemli bir açıklamada da bulunarak devletin ihmali olduğunu vurguluyor ve “Yıllardır bunları konuşuyoruz, komisyonlar kurduk.Hükûmetler vesayısız bakanlar gitti, geldi.Ama sözde çalışmalarda kaldı bu işler.” Değerlendirmesiyle acı durumu da açıkça itiraf ediyor.

Milletvekili Vecdi Gündoğdu,, “Yine, Trakya, Marmara ve Ege’deki nehirlerimizin su kalitesi 4’üncü dereceye yani en çok kirli seviyeye yükselmiş ve özellikle Ergene’yle ilgili birçok defa konuşmalar yaptık, önergeler verdik, Mecliste tartıştık.Ama hâlâ bir sonuca ulaşamadık.”sözleriyle de tehlikenin ne denli büyük boyutlarda olduğuna işaret ediyor.

“Ve baktığımızda, endüstriyel atıklar Marmara Denizi’ndeki balıklara, kabuklu canlılara bile zehirli kimyasal maddenin bulaştığına hep beraber şahit olduk. Hatta müsilajla ilgili, biliyorsunuz Sayın Bakanım, Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği ve kıyısı olan tüm belediyelerin katıldığı toplantıda da ortak bir metne sizinle beraber imza da attık ama ben hâlâ orada çok da bir şey yapıldığını görmüyorum ve inanmıyorum da.”değerlendirmesinde de bulunarak çaresizliğinin dibe vurduğunu anlatmak istiyor.

Peki neden?

Bir milletvekili,cana bile kast eden olaylar zincirine çözüm geliştiremediğini,sonuca gidemediğini anlatmak istiyorsa bunları kim çözecek?

Dört bir yanımız limanlarla sarıldı.

Ne getirdikleri belli değil.

Uluslar arası denizlerden gelen gemilerle birlikte iç denizimize beler taşındığını ve bunun denetlenip denetlenmediğini bilemiyoruz.

Marmara Denizi’ndeki müsilaj, deniz kirliliği sorununu unutmadık.

Neler olduğunu tüm çıplaklığıyla gördük.

Sonuç?

Yetkililer uyuyor mu?

Bizce,”evet”

 

 

 

 

 

 

Tekirdağ’da,Kırklareli’de,Edirne’de her 5 ölümden 1’inin kanser hastalığına bağlı olduğu iddia edildi. Bu iddia yenilir yutulur gibi değil. İddia sahibi ise Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu. Gündoğdu bu iddiayı bilim insanlarımızın araştırmasına göre yaptığını belirtiyor.. Hatta çok önemli bir açıklamada da bulunarak devletin ihmali olduğunu vurguluyor ve “Yıllardır bunları konuşuyoruz, komisyonlar kurduk.Hükûmetler […]

03 Şubat 2023 - 9:43