DOLAR 32,5325 % 0.22
EURO 34,9583 % 0.47
GRAM ALTIN 2.440,79 % 0,09
ÇEYREK A. 3.990,69 % 0,09
BITCOIN 63.188,62 -0.749
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’da istihdam seferberliği

Son Güncelleme :

14 Mart 2019 - 13:37

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” projesi kapsamında Tekirdağ’da toplantı gerçekleştirildi.

“BİR BU KADAR DAHA BÜYÜYEBİLİRİZ”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ’ın ülke ekonomisine azımsanmayacak seviyede katkı sağladığını belirtti. Vali Yıldırım, “İşleyen 12 tane organize sanayimiz var. 2 bin 900 civarında fabrikamız var. 354 bin aktif sigortalımız var. Bunları da üç buçuk dörtle çarptığımız zaman nüfusumuz yapıyor. İşin aslına bakarsanız çok büyük bir bahtiyarlık içerisinde olduğumuzu gösteriyor. Bu başka bir şey daha gösteriyor. Biz bu kadar daha yapabiliriz. Biz bir bu kadar daha büyüyebiliriz” dedi.

Tekirdağ Valiliğince, Tekirdağ Ticaret Borsası’nda düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019” toplantısında konuşan Vali Yıldırım, Tekirdağ’ın Türkiye ekonomisine olan katkısının küçümsenmeyecek seviye olduğunu söyledi.

Tekirdağ’ın bir sanayi kenti olduğunu aktaran Yıldırım, “12 tane organize sanayimiz var işleyen. 2 bin 900 civarında fabrikamız var. 354 bin aktif sigortalımız var. Bunları da üç buçuk dörtle çarptığımız zaman nüfusumuz yapıyor. İşin aslına bakarsanız çok büyük bir bahtiyarlık içerisinde olduğumuzu gösteriyor. Bu başka bir şey daha gösteriyor. Biz bu kadar daha yapabiliriz. Biz bir bu kadar daha büyüyebiliriz.” diye konuştu.

“SİZLER EKONOMİNİN VAZGEÇİLMEZ İNSANLARISINIZ”

İş adamlarının ülkenin gelişmesini katkı sağlayan çok önemli değerler olduğunu anlatan Vali Yıldırım, “Türkiye ekonomisine katkımız hiç azımsanmayacak küçümsenmeyecek seviyede. Yaklaşık bir milyar 300 milyon dolarlık bir üretimimiz var. Biz ürettiğimizi biliyoruz. Bizim iş adamlarımızın büyüme istidadında olduğunu, büyümeyi arzu ettiklerini, ekonomiye gerek ihracat anlamında, gerek iç tüketim anlamında daha fazla katkı yapmayı arzu ettiklerini de gösteriyor. Sizler ekonominin vazgeçilmez insanlarısınız. Hepimiz bu devletin vatandaşlarıyız. Sizlerle birlikte yapılan her türlü gelişmelerde herkes faydalanacak. Bu devletin ordularından bir tanesisiniz. Sizler ekonomik ordusunuz. Öyle görün kendinizi. Bu ordunun mensubu olarak, ‘burada neler yapabiliriz?’ diye zaten herkes kendini değerlendirebilir. ‘Kaç tane artı istihdam sağlayabiliriz?’ Buna bakabiliriz. Devletimiz pek çok konuda yardımda bulunuyor. Burada pek çok enstrümanımız var. Bunlardan sizler de faydalanabilirsiniz. Bir kaç tane aileyi mutlu etmek emin olun sizlerin elinde. Birkaç insanın daha evine ekmek götürüyor olabilmesi, sabah işine giderken evinden mutlu şekilde ayrılması sizlerin elinde. Biz sizlerden bunları bekliyoruz. Sizin de kalbinizin buna uygun olarak çarptığına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BURASI TÜRKİYE BURADA İŞ VAR”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da Tekirdağ’ın 2018 yılı içerisinde istihdam seferberliği konusunda Türkiye’nin en başarılı illerinden biri olduğunu aktardı.

Tekirdağ Ticaret Borsası Başkan Osman Sarı ise Tekirdağ’da iş potansiyelinin olduğunu belirterek, “Burası Türkiye burada iş var sloganıyla kampanyaya start verildi. Bugüne kadar devletimizin yapmış olduğu en önemli ve detaylı katkılardan bir tanesi. Biz de bugün istihdam kampanyası çerçevesinde burası Tekirdağ burada iş var diyoruz. Bu kampanyanın ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan