DOLAR 32,2789 % 0
EURO 35,1098 % 0.04
GRAM ALTIN 2.472,70 % 0,26
ÇEYREK A. 4.042,87 % 0,26
BITCOIN 65.620,00 -0.216
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’ın deprem tehdidi…

Son Güncelleme :

06 Şubat 2020 - 11:50

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Depremlerde gönüllü olarak görev alacak vatandaş bulunamıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) projesine katılımların yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmelerin ikinci etabını kapsayan toplantıda deprem hazırlık çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve Süleymanpaşa, Muratlı, Malkara, Hayrabolu ve Şarköy’de yapılan çalışmaların aktarıldığı toplantıda bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda en önemli gündem maddesinin depreme hazırlık olduğunu belirterek, “Son zamanlarda devam eden bir deprem hareketliliği var. Bu gerçekle yaşamak zorundayız ancak depreme hazır olmak da bizim elimizde. Hepimizin bildiği gibi deprem değil dayanıksız binalar öldürür. Deprem gerçeğine büyük önem veren bir büyükşehir olarak, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairemizce, depreme hazırlık konusunda yapılan tüm çalışmaları siz değerli basın mensuplarımızla ve dolayısıyla da halkımızla paylaşmak için tertip ettiğimiz bilgilendirme toplantılarının ikincisini bugün Süleymanpaşa İlçemizde gerçekleştiriyoruz. Halkımız şunu bilsin ki Tekirdağ büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlık ile ilgili elinden gelen tüm çalışmaları yapmaktadır. Bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.

Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depreme hazırlık ile ilgili yaptığı çalışmalar sunum eşliğinde aktarıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener,; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ,İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti paydaşlığında, İlimizde Afet ve Acil durumlara karşı vatandaşlarımızda farkındalık sağlayarak gönüllülük bilincini oluşturmak amacıyla Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) projesi hayata geçirilmiştir. Süleymanpaşa’da eğitimler tamamlanarak sertifikaları verilmiştir.  İlk projemizi Süleymanpaşa’da tamamladık. Şuan Muratlı ve Malkara’da çalışmamız devam ediyor. Afet Gönüllü sayılarını arttırmaya çalışıyoruz. İnternet sitemizde de gönüllü olmak isteyenlere yönelik butonumuz mevcut. Çok fazla talep göremedik. Daha sonra muhtarlarımız kanalı ile duyurular yaptık. Şuanda da herkes projeye dahil olup gönüllü olabilir. İnternet sitelerimizden de başvurularını yapabiliyorlar. Eğitimler AFAD, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve TRAC eğitim uzmanları tarafından gerçekleştirilecek. Eğitimler sonucunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan gönüllülere sertifika ve kimlik verilecek. “dedi.

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Vekili Şenol Karaküçük, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, daire başkanları, belediye yetkilileri ile basın mensupları katıldı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek