DOLAR 32,4640 % 0.07
EURO 34,8868 % 0.37
GRAM ALTIN 2.433,71 % -0,20
ÇEYREK A. 3.979,12 % -0,20
BITCOIN 62.126,01 -2.739
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Tekirdağ’ın saklı cenneti

Son Güncelleme :

05 Şubat 2019 - 12:30

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, yamaç paraşütünden, deniz altı yürüyüşüne, temiz sahillerinden, yöresel ürün zenginliğine kadar birçok güzelliğiyle gün yüzüne çıkarılarak, kırsal turizmin bölgedeki cazibe merkezi haline gelmeye hazırlanıyor.

KÜLTÜR, DOĞA VE GASTRONOMİ TURLARININ ODAK NOKTASI

Trakya’nın en temiz sahillerinden biri unvanına sahip Uçmakdere, yamaç paraşütüne elverişli yamaçlarıyla da adrenalin tutkunlarının uğrak yeri haline geldi. Bölgenin kent turizmine kazandırılması amacıyla birçok faaliyetin yürütüldüğü Uçmakdere Mahallesi’nde, yöresel ürünlerin turistlere tanıtılarak, yöre halkına da yeni bir gelir kapısı kazandırılması hedefleniyor. Uçmakdere’nin kültür, doğa ve gastronomi turlarının da odak noktası haline getirilmesi düşünülüyor.

KENTSEL SİT ALANI VE KÜLTÜREL MİRAS

Zengin endemik bitki türleriyle kendine has bağcılık ve tütün çeşitlerini de bünyesinde barındıran Uçmakdere’de, geleneksel yapısını korumayı başararak, 2014 yılında kentsel sit alanı ilan edildi ve kültürel miras olarak tescillendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Miras Atölyesi 2 projesi kapsamında, 52 adet tescilli sivil mimari örneğinden, 15 adedinin restorasyon projeleri hazırlandı.

TARİHİ YAPILARA RESTORASYON

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Uçmakdere’de kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar da sürüyor. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Miras Atölyesi II Projesi kapsamında Uçmakdere’de, dönemin mimarisini yansıtan ve özgün halini önemli ölçüde koruyan birbirinden güzel tarihi yapıların restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Edirne Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan yapıların restorasyonları tüm hızıyla devam ediyor.Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından Uçmakdere Mahallesi’nde kurulan “Ahşap Atölyesi “adı altında gerçekleştiriliyor.

Tarihi binalarda başlatılan restorasyon çalışmalarının Eylül ayında tamamlanması öngörülüyor.

UÇMAKDERE’DE TARİH, DENİZ, VE DOĞA SPORLARI BİRARADA

Uçmakdere’de tamamı organik olan köy  ürünleri ziyaretçilerin sofralarını süslerken, çiğbörek, bazlama,katmer,gözleme gibi hamur ürünleri,doğal ortamda yetiştirilmiş sebze ve meyveler ile yapılmış ürünler  ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Uçmakdere’de en önemli turistik olaylardan birisi de deniz altı yürüyüşü, yamaç paraşütü gibi etkinliklerle birlikte tarihi gezi de yapılabiliyor.

Habertrak/Özlem İnan