DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Tekirdağlı kızların futbol aşkı

Son Güncelleme :

14 Aralık 2018 - 12:51

Tekirdağ’da 27 okulun Kız Takımı şampiyonluk için koşuyor

Tekirdağ’da lise ve ortaokullu kızlar, Tekirdağ’da düzenlenen il birinciliğinde şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele ederken yoğun katılımı fırsat bilen Kadınlar 3. Lig  futbol takımlarının yöneticilerinin de dikkatlerini çekti ve yöneticilerin futbol radarlarına takıldı.

REKOR KATILIM

Tekirdağ’da futbol oynamak için Ortaokul ve Liseli Kızlar salonlara koştular. Özellikle 16 Lise takımının liseler arası genç kızlar müsabakalarında boy göstermesi dikkatleri üzerine çekerken, bu yıl ki maçlarda rekor katılım gözlendi.

11 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Ortaokullu kızlarda da bu yıl rekor düzeyde katılımın sağlanması da buna eklenince salonlarda kız futbolu doruk noktaya ulaştı. Ortaokullu kızlarda ise il birinciliği müsabakalarında 11 takımın mücadele edecek olması gözlerden kaçmadı.

HER İLÇEDEN TAKIM VAR

Her ilçeden birer okul takımının yarışmalarda yer alması, “Tekirdağ’da futbol, kız takımlarıyla erkek takımlarını karşı karşıya getirir mi?” Sorusunu gündeme taşırken, yarışmalarda iki İmam Hatip Ortaokulu Kız takımının da bulunması şimşeklerin bu tarafta çakmasına sebep oldu.

KULÜPLER HİÇBİR MAÇI KAÇIRMIYORLAR

Öte yandan kızların futbola ilgisi 3’üncü ligde oynayan kadın futbol takımlarında Tekirdağ Gençlik ve Spor Kulübü ile Çerkezköy 1923 Gençlikspor kulüplerinin de ilgisini çekti. Her iki kulübün yöneticileri alt yapı ve ana kadroya futbolcu çekebilmek için tarama yaparlarken hiçbir maçı kaçırmadıkları görüldü.

Yarışmalara katılan genç kızlardaki lise takımları ile yıldız kızlarda şampiyon olabilmek için mücadele eden ortaokul takımlarının isimleri şu takımlardan oluştu;

Liseler : Fatih Anadolu Lisesi, Malkara Anadolu Lisesi, T.B.Sosyal Bilimler Lisesi, Muratlı Anadolu Lisesi, Tuğlacılar Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mtal, Namık Kemal Lisesi, Ö.Tekirdağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kemalpaşa Mtal, Mustafa Elmas Arıcı A.L, Saray Anadolu İhl, Çorlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi, Ticaret Sanayi Odası A.L, Kapaklı Mtal, Gmk Atatürk Spor Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Kız T.M.L, Malkara Mustafa Uysal Ortaokulu, Altınova Ortaokulu, Fevzi Çakmak Ortaokulu, Kazandereli M.Pehlivan Ort, Büyükyoncalı Atatürk Ortaokulu, Saray İmam Hatip Ortaokulu, Büyükyoncalı Yenimahalle Ortaokulu, Çerkezköy Yıldızkent Ortaokulu, Ö.Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu, Çorlu Mükerrem-Ali Kayan Ortaokulu, Ergene İmam Hatip Ortaokulu.

Habertrak/Özlem İnan