DOLAR 32,4198 % -0.07
EURO 34,8389 % -0.05
GRAM ALTIN 2.433,53 % -0,06
ÇEYREK A. 3.978,83 % -0,06
BITCOIN 63.998,00 1.295
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Tekirdağspor’a FB, GS, BJK, rakip oluyor

Son Güncelleme :

05 Ağustos 2020 - 11:46

Süper Lig’deki kulüplerin isteği doğrultusunda bu sezon TFF tarafından kurulması planlanan rezerv lig ile şu ana kadar somut bir adım atılmadı. Atılması konusunda TFF, büyük çaplı araştırmaya başladı. Süper Lig kulüplerinin ‘rezerv lig’ olarak adlandırdıkları lig kurulduğu takdirde Tekirdağspor’un Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir gibi takımlara da rakip olabileceği belirtildi.

Bundan yaklaşık bir buçuk ay öncesine kadar süper lig kulüplerine evraklarını hazırlatarak 3.lige alınma planları yapan TFF’nin özellikle pandemi ile beraber 2. ve 3. lig kulüplerinin tepkisi nedeniyle bu ligin akibetini henüz netleştiremedi.

UEFA’nın bir defaya mahsus Süper Lig’deki kulüplerin tamamının rezerv takımlarının 3.lige alınmasına izin vermesi ise TFF’nin elini güçlendiren etkenlerden biri olarak göze çarpıyor. İspanya ve Almanya’da benzer uygulamaya izin veren UEFA’nın Türkiye’de de bu duruma izin vermesi ise kesin gözüküyor.

Rezerv lig takımlarının 3.lige alınması talebine 2. ve 3. lig kulüplerinin tepkisi ise büyük oldu. 3. Lig ekibi Bayrampaşaspor’un Başkanı işadamı ve futbol girişimcisi Cengiz Günaydın, “Galatasaray’ın 3. Lig ekibinde Muslera, Falcao oynarsa şaşırmayacaksınız. Böyle bir lig kurulursa Rekabet Kurulu’na şikayet edeceğiz ve Türkiye Futbol Federasyonu’na da dava açacağız” ifadelerini kullandı.

Bu arada 3. Ligden başlatılması planlanan rezerv lig takımlarının 2.lige kadar liglerde yer alacağı öğrenildi. Küme düşen takımların ise BAL ve SAL’da yer alabileceği yolu ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi. Habertrak/Timuçin Çınar- (ÖZEL HABER)