DOLAR 32,2035 % 0.06
EURO 35,0412 % 0.13
GRAM ALTIN 2.503,31 % -0,28
ÇEYREK A. 4.092,91 % -0,28
BITCOIN 71.263,64 6.316
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Telafi eğitimi için henüz erken mi?

Son Güncelleme :

06 Ağustos 2020 - 12:15

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, telafi eğitiminin başlamasına 10 gün kaldığını ancak yeni vakaların yüz yüze eğitimin başlaması için hala çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Alınacak tüm kararların ‘öncelik sağlık’ ilkesiyle alınması gerektiğine işaret eden Sarı, “Salgın tamamen bittiğinde; virüs tehlike olmaktan çıktığında; eğitim kurumları öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli için tamamen güvenli olduğunda ve gerekli tüm önlemler alındıktan sonra okullar açılmalıdır.” Değerlendirmesinde bulundu.

“VAKA SAYILARI KAYGILANMAKTA NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR”

Sarı, yeni vaka sayılarının yüz yüze eğitimin başlaması için hala çok yüksek olduğunu söyleyerek “Özel okullarda telafi eğitiminin başlamasına sadece 10 gün kaldı. Açıklanan vaka sayıları kaygılanmakta ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Gelinen aşamada tüm kararlar ortak akılla, bilimsel bilgiyi esas alarak ve öncelik sağlık olacak şekilde alınmalıdır.10 gün sonra özel okullarda telafi eğitimi başlayacak ancak yeni vaka sayısı yüz yüze eğitimin başlaması için hala çok yüksek.” Şeklinde konuştu.

“KARARLAR BİRLİKTE ALINMALI”

Okullarda tüm tedbirlerin alındıktan sonra açılması gerektiğinin altını çizen Sarı, “Milli Eğitim Bakanlığı konuyu sadece özel okul sahipleri ile değil; öğretmenler, öğrenciler, veliler, veli dernekleri ve eğitim sendikaları ile birlikte değerlendirmeli, kararlar birlikte alınmalı. Salgın tamamen bittiğinde; virüs tehlike olmaktan çıktığında; eğitim kurumları öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli için tamamen güvenli olduğunda ve gerekli tüm önlemler alındıktan sonra okullar açılmalıdır.” İfadelerini kaydetti. Habertrak/Özlem İnan