DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.919,99 -0.119
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TESKİ TASARRUFA BAŞLADI

ATILAN ADIMLAR MEYVELERİNİ VERDİ

SU POMPALARI BİR BİR YENİLENİYOR

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, enerji fiyatlarının artması sonrası tasarruflu su pompalarının kullanımına yöneldi. Bu kapsamda ilk olarak kuyulardan su basan motorları günümüz teknolojine uygun ve tasarruflu olanları ile yenilenmesine gidildi. İlk etapta Aşağısevindikli su kuyularındaki pompalar tasarruflu su pompaları ile değiştirildi. Böylelikle TESKİ’nin enerji gideri düşürüldü ve pompalar kendisini amorti etti. Önümüzdeki günlerde Çerkezköy ilçesindeki terfi merkezine Danimarka’dan alınan tasarruflu su pompalarının monte edileceği belirtildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, TESKİ’nin enerji giderlerini düşürmek amacıyla yürüttüğü çalışmalardan bahsetti.

SU POMPALARI TASARRUFLULARI İLE DEĞİŞTİRİLİYOR

TESKİ’nin enerji giderlerini azaltmak için tasarruflu su pompalarının kullanımına yöneldiklerini ifade eden TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak; “Yeni nesil enerji tasarruflu su pompaları ile ilgili araştırmamız var. Aşağısevindikli su kuyularına yatırımın geri dönüşü 7 ay olan yeni nesil pompaların kullanıldığı bir tesisimizi çalışır hale getirdik. Kara geçilmiş durumda. Çerkezköy ilçemize bağlı terfi merkezimizde Danimarka’dan gelen yeni nesil pompalarla ilgili çalışmamızı olacak. Ağustos ayında orada küçük bir açılış yapmayı planlıyoruz. Bunun haricinde 2024 yılı için enerji tüketimi az olan yeni nesil pompalarla ilgili 6 adet projemiz var.” diye konuştu.

ZAMLAR GELİNCE YENİLENEBİLİR ENERJİYE YÖNELİM ARTTI

Gelen zamlar sonrası yenilenebilir enerjiye yönelimin arttığına dikkat çeken TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak; “Daha önce gerek özel, gerekse kamu kurumları enerji maliyetlerinin düşük olmasından dolayı yenilenebilir enerjiye yönelmemişti. Bölgemizin elektrik dağıtım şirketinin internet sayfasına baktığımızda yenilenebilir enerjide 2020 yılının Mart ayından sonra güneş enerjisi santralleri için yatırım taleplerinin arttığını görüyoruz. Bizim bölgemizde ve ülkemizin diğer bölgelerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim enerji fiyatlarındaki artış hissedilmeye başladığı anda gündeme geldi. Biz de 2021 yılında bu konuda çalışmalara başladık. İki farklı konuda enerji tasarrufu için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Biri yeni nesil su pompalarının sistemimize dahil edilmesi. Bir diğer ise güneş enerjisi konusundaki projemiz. “şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek

ATILAN ADIMLAR MEYVELERİNİ VERDİ SU POMPALARI BİR BİR YENİLENİYOR Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, enerji fiyatlarının artması sonrası tasarruflu su pompalarının kullanımına yöneldi. Bu kapsamda ilk olarak kuyulardan su basan motorları günümüz teknolojine uygun ve tasarruflu olanları ile yenilenmesine gidildi. İlk etapta Aşağısevindikli su kuyularındaki pompalar tasarruflu su pompaları ile değiştirildi. Böylelikle TESKİ’nin […]

31 Temmuz 2023 - 14:55